Баскетболна звезда от САЩ гостува на ОбУ “П.Р.Славейков”, с.Джулюница

basketbolИстинска “буря от баскетболни емоции” връхлетя днес (10.05.2018г. – б.а.) в ОбУ “П.Р. Славейков”, с. Джулюница. Причината беше гостуването на баскетболната звезда от САЩ Джими Хънт.
Роден в Ню Йорк, завършил университет в Ню Хемпшир със специалности спортен мениджмънт и математика, играл в НБА, участник в 8 Мача на звездите и 6 пъти финалист в Конкурса по забивки – ето, това е само част от звездната кариера на Джими Хънт.

Баскетболистът живее в България от няколко години. Бил е състезател от отборите на гр. Ямбол, “Балкан”- Ботевград и “Левски” – София. Успоредно със спортната си кариера в България, Джими Хънт организира и “Баскетболна лаборатория” и Мастър клас , в които организира индивидуални тренировки с подрастващи на възраст между 12 и 14 години.

Гостът остана очарован от посрещането на училищното ръководство вbasketbol1 лицето на директора – Даниела Христова, но най – много се зарадва на децата, които го очакваха с нетърпение във физкултурния салон. Посрещнат с аплодисменти, знаменитият спортист веднага стана обект на тяхното възхищение. Спортистът разказа за себе си, за своята спортна кариера и отговори на много въпроси, които вълнуваха децата.
Най – интересната част от срещата бяха двете тренировки, които баскетболистът проведе под формата на щафетни игри и с елементи от баскетбола. Учениците се постараха да изпълняват правилно поставените задачи. Баскетболният празник завърши с игра, в която се включи и самият Джими Хънт, демонстрирайки баскетбол от “друга, звездна планета”.
Вълнението на децата от досега с баскетболната звезда подсказа, че със сигурност контактът му с тях ще остави ярка диря в спомените им.

Вижте повече снимки от събитието тук