ОУ “Йордан Йовков” в гр.Ямбол получи голямо дарение от ING Банк

Още едно училище успя да зарадва учениците, които до скоро не можеха активно да се включат в дистанционното обучение. ОУ “Йордан Йовков” в гр. Ямбол бе “осиновено” от фирма – ING Банк, които разбират за инциираната от Център Амалипе кампания “Стара техника за ново начало” и решават веднага да се включат.

Те са една от големите компании, които си избраха училище от заявилите нужда и им изпратиха директно дарение от 37 настолни компютъра с изключително добри характеристики. От училището пък успяват със свои усилия да осигурят периферия за устройствата и бързо да ги предоставят на нуждаещи се ученици. Директорът Мима Кондова сподели, че са подбрали много внимателно децата – те са от 1-ви до 7 клас, активно са се включвали до момента чрез хартиените носители, които са били раздвани. Освен това са от социално слаби семейства с поне 3 учащи деца, така реалната подкрепа и добавена стойност от дарението е още по-голяма. ОУ “Йордан Йовков” полага непрекъснати усилия да включи всички деца в обучението. Осигури и безплатна wi fi мрежа, която освен в двора на училището достига и до цялата съседна улица, където живеят много от обучаваните деца.

Директорът изказа огромната си благодарност на Център Амалипе и ING Банк за това, че успяват да намалят различията между децата и да направят невъзможното за семействата им възможно.

А ние, от името но Център Амалипе сме изключително щастливи, че ING Банк приеха при сърце каузата ни и им благодарим за огромната подкрепа!

ING стартира дейността си в България през 1994г. От откриването си, ING Банк изгражда стабилна клиентска база от корпоративни и институционални клиенти. Банката е била награждавана многократно с международни награди, сред които и най-добра банка за депозиране на средства в Централна и Източна Европа. Неколкократно Банката е избирана и за Най-добра чуждестранна банка в България.

Повече за кампания “Стара техника за ново начало” вижте тук.

Национална кампания ‘Стара техника за ново начало’ в подкрепа на образованието