Предстоящо: среща на Министъра на образованието Красимир Вълчев с учители-роми

И тази година Център Амалипе ще спази традицията да организира среща на учители, студенти по педагогика и образователни медиатори от ромски произход с министъра на образованието по повод на Международния ден на ромите 8 април. Поради извънредното положение срещата ще бъде онлайн. Тя ще се проведе на 8 април от 11 часа.

Център Амалипе организира срещите на учители от ромски произход с министъра на образованието съвместно с доцент доктор Йосиф Нунев от 2013 година. Традиционно в срещите участва министъра на образованието, директори на дирекции, както и директора на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Те дискутират с учителите роми актуални въпроси за развитието на училищното образование. На досегашните срещи многократно са възниквали предложения, които в последствие се превръщат в конкретни действия и дори цялостни политики.

Желаещите да участват следва да изпратят имейл с въпроси, които искат да зададат на министър Вълчев и други представители на МОН. Техническите изисквания за участие  са учителят да има работещ компютър таблет или телефон с интернет и инсталирана програма zoom.us 

Изпращайте имейлите на amalipe.shumen@yahoo.com до края на работния ден в петък, 3 април.