Премина първият уебинар за изработване и въвеждане на дигитално учебно съдържание, част от Академия за дигитално интеркултурно образование “Амалипе”

На 26-ти ноември от 14.00 часа поставихме началото на Академия за дигитално интеркултурно образование чрез обучение на тема “Работа с дигитални образователни ресурси и използване на онлайн приложения за създаване на дигитално съдържание. Създаване на електронно учебно съдържание”.

Уебинарът събра около 70 участника – директори и учители от цялата страна, в онлайн платформата Zoom.us., които изявиха желание да се запознаят с концепцията на Център Амалипе за създаване на дигитални образователни ресурси с интеркултурни елементи.

 

Срещата бе открита от Теодора Крумова, която представи идеята за Академията за дигитално интеркултурно образование, както и необходимостта от създаване на електронни уроци, които да послужат в дистанционното обучение на учениците. Нели Николова съдейства за представянето на участниците и екипа на “Амалипе”. 

 

Лекторите Владимир Иванов и Валери Леков дадоха технически и практически разяснения за типовете уроци и видеозаснемането им, които могат да се разработват в рамките на Академията.

Участниците бяха разделени във виртуални стаи с възложени групови задачи, резултатите от които бяха представени от избраните от всяка група лидери.

С общи усилия бе доказано, че не е важна техническата подготовка и знания на участниците, а желанието им за изграждане на електорнни уроци, с които да се запълни нишата, която липсва в съвременното дигитално образование.