Център Амалипе изпрати доброволци в помощ на пострадалите в наводненията

Днес (7.09.2022), от сутринта до късна вечер, 15 души –  доброволци, отзовали се на апела на Център Амалипе, предимно образователни медиатори, разчистваха засегнатите от наводненията къщи в  с. Слатина, община Карлово.  Помощта по разчистването бе предимно на ръка, защото  машините не достигат.

Доброволците освен физическата помощ по разчистване на къщите, раздаването на хранителни продукти, оказаха и морална подкрепа на пострадалите. Мъжете и жените, засегнати от бедствието са силно уплашени, отчаяни и в шок. Повечето са загубили и малкото, което са имали. Екипът не разделя бедстващите на българи и роми, притичва се на помощ на всички. Защото пред бедите всички сме равни! В помагането не трябва да забравяме, че всички сме човеци! В подкрепата и помощта най-важни са бързата реакция и отдадеността!

Поради липсата на подслон голяма част от хората са настанени в училището –  по 50 човека в класна стая. Доброволците ни са на разположение на Общината и кризисния щаб през цялото време и се отзовават навсякъде, където има нужда.

Утре групата от доброволци е насочена да помага в с. Богдан. Там ще продължи акцията по разчистване. Групата е малка, така че отново отправяме нашия апел за набиране на доброволци. Ако има хора, които биха искали да помогнат нека се свържат с Валери Ангелов, тел. 0882247945 или на имейл: amalipe.monitoring@yahoo.com

Помощта ви може да се изразява в изпращане на хранителни продукти, тъй като осигурената храна за бедстващите е крайно недостатъчна. Ако използвате спедиторски фирми за доставка на дарения за бедстващите от наводненията няма да бъдете таксувани за доставка, за което адмирираме доставчиците.

А ако имате възможност можете да отделите ден и да застанете рамо до рамо до нашите доброволци и да направите нещо значимо, което бедстващите никога няма да забравят!