Център “Амалипе” стартира акция на доброволци за разчистване на засегнатите от наводненията в община Карлово селища

Да помогнеш е човешко. Да помогнеш на хора в беда е наложително!

През последните няколко дни всички сме свидетели на човешка трагедия. Десетки мъже, жени и деца, млади и стари бедстват. Обилните валежи наводниха етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушиха пътната настилка, в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура. В част от с. Богдан електрозахранването бе прекъснато, паднаха са стълбове за улично осветление, запушили са мостове и шахти.

Много къщи там имат нужда от спешно разчистване и всякакъв друг вид помощ. Точно в този момент за тях всяка една протегната ръка би била безценна помощ. Знаем го, защото доброволци от Център „Амалипе” са били рамо до рамо до бедстващите в Аспарухово, Варна и Добрич. Вижте повече ТУК. Тогава си мислехме, че не правим кой знае колко много, но разбрахме че делото ни е било значимо – благодарността на хората бе огромна! Една протегната ръка повече е разликата между пълното отчаяние и надеждата и вярата в доброто у човека!

Затова, ние от Център „Амалипе“ спешно организираме акция по разчистване на засегнатите от бедствието къщи в община Карлово. Отправяме призив към всеки, който може да отдели малко време и да го оползотвори като направи добро за нуждаещите се!

Всеки, който иска да бъде доброволец и да усети удовлетвореността от това да помагаш на други, може да се свърже с Валери Ангелов, тел. 0882247945 или на имейл: amalipe.monitoring@yahoo.com

Можете да отделите 3-4 дни и да се включите като доброволци в акцията по разчистване на наводнените къщи в община Карлово! Заедно с общината ще подсигурим нощувка, инструменти и храна на доброволците.

Нека докажем за пореден път, че доброто у човека не се сломява! Че проявяваме най-доброто у човека, когато се обединим за добра кауза!