Индивидуално дарение зарадва ученици от Професионалната гимназия по аграрни технологии в град Павликени

Миглена Желязкова, директор на ПГАТ Цанко Церковски, гр. Павликени

Даряването в условията на глобална пандемия разтърси представите ни за доброто и върна надеждата ни в едно по-добро и сплотено бъдеще! За това еднозначно говорят стотиците дарени устройства, за които ви разказваме всеки ден, получени в кампанията „Стара техника за ново начало в подкрепа на образованието. Дистанционното обучение постави в неравностойно положение учениците, които няма как да се включат в онлайн уроците и нямат равен достъп до образованието в момента, което също е на ниво оцеляване както всички сфери на обществения живот в условията на световна криза. В търсене на спасение и на човечността ни, няма как да не отбележим факта, че даряването изостри нашата чувствителност към добродетелта да бъдеш благодетел и да раздаваш, за да ти се даде! Вярата в децата и по този начин вярата в бъдещето ни остана в основата на тези благородни дела, а по този начин съхрани усещането и увереността ни, че когато тези тежки времена отминат ще има надежда светът да стъпи  смело напред в едно по-добро и изчистено от предразсъдъци начало, в което ще съумеем да оценяваме и малките неща. Такива неща, като да дариш непотребното за теб устройство, се превърнаха в сбъдване на една голяма мечта за някое дете, което утре може да бъде лекарят, който ще спаси живота ти,  биоинженерът, който ще намери ваксина или дарителят, който също ще подаде ръка, следвайки нашия пример!

За Светослав Енчев от „Sparklet Solutions“  успехът на всяко дете също се превърна в кауза. Вярвайки в този успех, чрез него фирмата „Sparklet Solutions“  закупи 10 нови таблета, които да дадат шанс на 10 ученика от ПГАТ Цанко Церковски гр. Павликени, да успеят да завършат тази учебна година дистанционно и да станат нашата нова надежда за успешно бъдеще. Като син на бивш директор от старопрестолния град Велико Търново, вярата му в образованието остава непоклатима и въпреки трудните времена, които поставят под въпрос нашите ценности и приоритети, той категорично е решен да помогне в полза на просветното дело. Воден от вътрешната си увереност за успех, когато имаш необходимото образование, той смята, че учениците трябва да имат равен старт, за да се изградят като личности и да бъдат следващите, които един ден ще имат възможността да даряват, водени от примера ни днес.

Ако и вие искате да се включите в Кампанията и да помогнете на нуждаещи се ученици да се включат качествено в дистанционното обучение, можете да разберете как да го направите от тук.