Как можете да дарите устройства в кампанията “Стара техника за ново начало”

Условия за даряване:

КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ В КАМПАНИЯТА:

Можете да се включите в Кампанията по четири начина: 

1. Като дарите техника (компютър, лаптоп, телефон, таблет), която сте подменили скоро и не ви е необходима. Много е важно това да е работеща техника, която не се нуждае от допълнителен ремонт, за да бъде използвана. Необходимо е техниката да отговаря на минимални технически харакетристи, за да помогне на тези, за които е предназначена, а именно: двуядрен процесор, 4 GB RAM, по възможност актуална операционна система (Windows 7+), ако е стационарен компютър – wi-fi стик или вградена wi-fi карта, с монитор; ако е таблет/ телефон – 3G, със зарядно устройство

2. Можете да закупите и дарите  нови устройства – таблети, лаптопи, смартфорни, компютри. Училищата ще ги заведат и предоставят на децата, които са без устройства. Те ще имат ангажимента тези деца да бъдат включени  в  дистанционно  онлайн обучение. В края на учебната година устройствата ще бъдат върнати обратно в училище, за да ги ползват най-нуждаещите се отново следващата година. Всеки родител, чието дете получи устройство за временно ползване, ще подпише договор, че отговорно ще съхранява и върне даденото устройство. При „отсъствие“ на детето (неизползване на устройството в съответния ден) без уважителна причина, то ще бъде отнето и предоставено на друго нуждаещо се дете.

3. Като разпространите информация за кампанията сред своите контакти или партньори.

4. Като се включите като доброволец при обработката на дарението във Велико Търново (описване, проверка на работещата техника, дезинфектиране, разпределяне, изпращане към училищата).

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ДАРИТЕ ТЕХНИКА:

Стъпка 1. Вижте списъка на училищата, които са заявили нужда от устройства и изберете училище, на което искате да дарите

Стъпка 2. Впишете какво бихте могли да дарите в този формуляр.

Стъпка 3/1. Изберете училище, което бихте искали да „осиновите“ и на което да дарите техниката. Можете да се свържете направо с него и да се уговорите как те да получат техниката, която сте подготвили.

Стъпка 3/2. Ако решите да изпратите техниката до Център Амалипе и ние да я разпределим – моля, свържете се с колегите Нели Николова 0888-67-16-61, nikolova_neli1@abv.bg и Галина Дечева 0884912-507, amalipe.vt@gmail.com. Център „Амалипе“ също може да съдейства, за да стигнат предоставените устройства до конкретни училища, като се ангажираме предоставените устройства да бъдат дезинфекцирани.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ И УСЛОВИЯТА НА КАМПАНИЯТА, МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Ако искате да дарите устройство, можете да се регистрирате тук