Поредната лидерска кампания се осъщетви този път от учениците на 3-то училище в Шумен

Не спира ентусиазмът на активни ученици наставници, вдъхновени от темата “Доброволчество – Лидерство – Промяна в общността!“, която бе част от серията тренинги, които Център Амалипе провежда за учениците наставници, част от проект “Всеки ученик ще бъде отличник – 3”, финансиран от Тръст за социална алтернатива.

В края на всеки уебинар се определя домашна работа за участниците, като този път беше осъществяване на кампания. Част от присъствалите на тренинга ученици са представители на 7-ми клас на Трето основно училище „Димитър Благоев“ в гр.Шумен. Те се вдъхновяват силно и  решават да споделят на своите съученици идеята си за кампания. С помощта на директор,  регионален координатор, учител работещ по програма „Всеки ученик ще бъде отличник“ и тийм лидер от програмата за наставници,  бе организирано събитието –  благотворителен великденски базар.

В рамките на 2 дни – 22-ри и 23-ти април 2021 година в училището бяха подредени за продажба изработените  от учениците великденски украси,  картички, украшения за дами и други изделия. Младежи и възрастни с радост купуваха, защото знаеха, че така ще подпомогнат за оздравяването на друго дете. Каузата, която младежите бяха избрали да подпомогнат със събраните средва бе лечението на момиче от Стара Загора, което се бори с коварно заболяване. С жеста си, те освен, че финансово подкрепиха деветокласничката, повдигнаха и духа ѝ, като ѝ напомниха, че има отдадени на доброто нейни връстници!  Купувачите също не липсваха и в двата дни, като пускаха пари в специално поставената кутия за дарения за каузата.

Младежите от своя страна усетиха, че да даваш радост е магично чувство, което осмисля всяко съществуване. А докато организират и създават щастливи мигове за някой друг, отделяйки от своето свободно време, те получават и ценни качества, знания и умения, които ги развиват и правят лидери. По този начин със сигурност в бъдеще ще се превърнат във възрастни, променящи света към по-добро.

За нас от Център Амалипе щастието е огромно! Виждаме плодовете на труда си, възпитаваме младото поколение в доброволчество, в даване, в грижа за другите. Помагаме в делото да ги правим Човеци! Поздравления за учениците и екипа на училището! Очакваме с вълнение следващите ви добротворчески дела.