С открит урок от Кръжока “Четящият студент, четящото дете”, празнувахме патронен празник заедно с училището в село Поликраище и ВТУ

В слънчевия 11ти май, в деня на светите братя Кирил и Методий, в едно малко селско училище с изключително сърцати учители и усмихнати деца, се случиха големи и любопитни неща – цветни отбори откриваха съкровища в двора на училището, а преди това най-малките ученици, с помощта на една изключителна дама откриха , че четенето и писането може да бъде забавно и много интересно.

Всичко това се случи в едно от училищата от мрежата на Център “Амалипе” – Всеки ученик ще бъде отличник – основното училище в село Поликраище. Там, в екип, първи и втори клас участваха в открит урок от Кръжока “Четящият студент, четящото дете”, а лектор бе създателят на кръжока и също дългогодишен активен партньор на Амалипе – Проф. дн Мариана Мандева. Заедно със студенти от Педагогическия фактултет на университета, от 2014 година проф. Мандева преподава на децата любов към четенето.

Проф. Мандева с дидактически игри представи на учениците коя е и от къде идва и как Великотърновският университет, който носи същото име като училището, също празнува своя патронен празник днес. Така учениците имаха уникалната възможност днес да празануват два празника, заедно със своя гост. Научиха също и че е Проф. Мандева обучава техните учители, които те толкова много обичат, в Педагогическия факултет на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. С песни и игри, откритият урок премина почти неусетно, а освен награди, всички получиха похвали за старанието и усилията, които полагат, за да успяват да продължат смело по пътят на знанието. Показаха колко са важни за тях техните учители и колко много благодарят на своя директор за всички грижи и неуморния и труд да бъде училището привлекателно място и място за всяко дете – мисия, която е в основата на модела на образователната програма на Център “Амалипе” – “Всеки ученик ще бъде отличник”!

 

Честит празник на всички училища, които днес празнуват своя патронен празник! Бъдете вдъхновени и удохтворени за множество успехи и безброй усмихнати детски лица!

И както малчуганите от Поликраище научиха днес – буквите може да са толкова малки, но крият огромна сила – ЗНАНИЕТО!