Честит 24-ти май!

Честит празник, Просветители!

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ И КОЛЕГИ!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

Честит 24-ти май! Честит празник на Словото! Днес е ден, в който да си спомним с благодарност святото дело на братята Кирил и Методий, без което нямаше да можем да развиваме своята писменост и култура. Тяхното значимо творение е помогнало за изграждането на българската нация. А Вашите усилия днес продължават великата им цел.

Всички вие, просветители, днес имате отговорната задача да събуждате пламъчето на знанието в учениците, да им показвате светлия път на прозрението и да ги подкрепяте, когато изпитват несигурност. И вие го правите – правите го дори когато е много, много трудно. През последните две години бяхте героите на нашите деца. Без вас, те щяха изключително трудно да се преборят с неизвестните, с които се сблъскаха. Директори, учители, образователни медиатори – вие направихте чудеса, за да може всеки ученик да получи равен достъп до образование. Адмирираме безкрайно усилията Ви.

На този светъл ден, искаме да изкажем дълбоката си благодарност към всички хора в образователната сфера, с които работим през цялата година. Както преди толкова много време Светите братя са променили завинаги света ни, така и Вие сега променяте бъдещето ни чрез усилия, които полагате, за да създавате бъдеще за своите ученици.

Пожелаваме Ви здраве, нестихващ ентусиазъм и вяра в по-доброто бъдеще. А ние ще сме винаги до Вас в общата ни цел – да дадем шанс на всяко дете за по-добър живот!

Честит празник, Просветители!

От екипа на Център Амалипе!

Снимка: Радостина Петкова