Честит международен ден на учителя!

Скъпи колеги,

 

всички вие, които сте част от образователната общност, сте герои. И днес – Международният ден на учителя, отново искаме да ви го припомним.

Учители, директори – вие сте хората, които създават втори дом на децата. Вие им подарявате не просто знания, а сигурно място, където да се чувстват разбрани и подкрепяни. Вашата професия е повече от отговорна, защото вие помагате на Бъдещето ни да се развива и изгражда.

Искаме да изкажем възхищението си към Вашата работа. Вие заслужавате неоспоримо уважение. И го доказахте отново през тази толкова трудна година за учениците и учителите, когато всички трябваше да привикваме към съвсем нови условия на обучение.

От името на Център Амалипе благодарим на всички колеги, част от мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник”, които непрекъснато дават надежда и създават мечти на деца, в които никой не е вярвал преди. Вие давате крила на тези деца и променяте животът им.

Благодарим ви за съвместната работа и непрекъснати усилия да създадем една по-добра среда за децата на България и да докажем, че всеки ученик може да бъде отличник чрез своите умения или талант.

 

Честит международен ден на учителя!

 

От екипа на Център Амалипе

 


На днешния ден в над 100 държави по света отбелязват Международния ден на учителя.

Датата е предложена от ЮНЕСКО през 1994 г. по повод на 40-та годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите.