Вече може да слушате аудио уроците на Център Амалипе в Soundcloud!

С началото на новата учебна година започваме да ви представяме новите интерактивни дигитални възможности, които подготвяхме през лятото.

Днес започваме с първите аудио уроци, базирани на помагалата по СИП “Фолклор на етносите в България – Ромски фолклор”, които включват приказки, песни и празнични обичаи, представят фолклора на ромите от всички големи ромски общности в България. Може да намерите нашите аудио уроци в профила ни в платформата SoundCloud. А самите помагала тук. 

SoundCloud е социална музикална платформа, която всеки може да използва, за да споделя и слуша музика или друг аудио файл безплатно. Можете да я отворите през браузъра на компютъра си тук – https://soundcloud.com/ и да потърсите в търсачката ни профила на Център Амалипе. А ако ви е по-удобно да слушате през телефона си, SoundCloud се предлага безплатно за устройства с Android и iOS. Ако все още нямате съществуващ профил SoundCloud, ще трябва да създадете нов профил, така че да можете да започнете да го използвате. Можете да създадете безплатно, като се регистрирате чрез Facebook, Google профил или по имейл. Приложението, както и достъпът до файловете ни е напълно безплатен.

Нашия профил в SoundCloud вижте тук и слушайте уроците и приказките ни

Проверявайте регулярно за нови аудио уроци, защото ще разширяваме постепенно все повече библиотеката си, тъй като целим да сме максимално полезни за учениците, техните учители и родители.

Пожелаваме си успешна нова и по-интерактивна учебна година!

Уроците прочетоха: Тосен Рамар и Валери Леков