В Болярово, с. Попово и с. Стефан Караджово се проведоха лектории на тема “Успели роми”, вдъхновявайки родители, ученици и учители

с. Попово

На 16.02.2024 г. в с. Попово, община Болярово се проведе вдъхновяваща лекция на темите – “Успели роми” и “Ранни бракове“. Целта бе да се споделят вдъхновяващи истории, които да мотивират родители и ученици, да се стремят към постижения, независимо от трудностите, пред които са изправени в семействата и обществото. Събитието бе организирано от Валери Ангелов и Михаела Колева, образователен медиатор към ЦМЕДТ “Амалипе”. В срещата взе участие и Таня Христова, която сподели своята мотивираща история за развитие, постигнати цели, които е имала досега. Също така бе засегната темата на Ранните бракове като родителите споделиха, че вече по-рядко има такива бракове. Родителите и младежите споделиха, че научените истории са вдъхновяващи както за тях, така и за техните деца – за продължаване на тяхното развитие. 

с. Стефан Караджово

На 16.02.2024 г. в с. Стефан Караджово, община Болярово се проведе вдъхновяваща лекция на темите – “Успели роми” и “Ранни бракове“. Целта бе да се споделят вдъхновяващи истории, които да мотивират родители и ученици, да се стремят към постижения, независимо от трудностите, пред които са изправени в семействата и обществото. Събитието бе организирано от Валери Ангелов и Михаела Колева, образователен медиатор към ЦМЕДТ “Амалипе”. В срещата взе участие и Екрам Мюмюнов, който е образователен медиатор и учител във Велико Търново. Екрам сподели пред родителите и младежите, че е завършил в спортното в Сливен и това го е мотивирало да продължава напред и да не се предава пред трудностите. След това е решил да запише във висше учебно заведение специалност спорт. Завършва във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” през 2015 г. 

Община Болярово

На 16.02.2024 г. в община Болярово се проведе вдъхновяваща лекция на темите – “Успели роми” и “Ранни бракове“. Целта бе да се споделят вдъхновяващи истории, които да мотивират родители и ученици, да се стремят към постижения, независимо от трудностите, пред които са изправени в семействата и обществото. Събитието бе организирано от Валери Ангелов и Михаела Колева, образователен медиатор към ЦМЕДТ “Амалипе”. В срещата взе участие и Божидар Атанасов, който сподели историята и мотивира родители и ученици да не се отказват да продължат да се развиват, защото бъдещето е в образованите хора. 


Дейността е по проект BGLD-3.002-0004 ” Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово”.