Да помогнем на пострадалите от наводнението в Котел!

Тъй като вярваме, че доброто е заразно и знаем колко много от вас биха помогнали, ако знаят колко голяма е нуждата, споделяме ви от първо лице разказа на нашата колежка Таня Христова за ужаса в грас Котел от последните дни.

“Скъпи приятели, колеги, познати и съграждани,
обичайно ви разказвам истории за успели деца, вдъхновяващи личности, но често разказвам и един други – онези за силата на човешкия дух и за добротата, която се предава ОТ ХОРА ЗА ХОРА!

Тази събота беше различна. За втори път – адът беше пред очите ми и дори моята сила и енергия бяха сломени – от страх, от ужас, от безпомощност срещу природните стихии…
Сутринта на 26 Юни 2021г. повтори следобеда на 26 юни 2019г – моят град, моята улица, моите съседи и моят дом се изправиха пред силата на водната стихия, която наводни домовете ни, изпотроши автомобилите ни и унищожи покъщнината на някои семейства. СЛАВА БОГУ! ЖЕРТВИ НЯМА !
Но щетите са големи…
Обръщам се към всички добри хора, големи фирми и организации с апел за помощ и подкрепа към семействата, пострадали от наводнението в град Котел на 26 Юни 2021г.
Нека отново покажем, че заедно можем да бъдем силни и да превърнем бедствието във вълшебство за някое семейство!

Ще ви разкажа накратко за едно от тях!

Георги Хубов, на 30 години, родом от град Котел. Гошко, както всички го наричаме, е магистър по Управление на човешките ресурси и изключително добър химичен инженер /бакалавър/, толкова знам! Той владее отлично английски, немски, български и сигурно още няколко езика. Гошко е добро момче, но трудно намира работа в България – цветът на кожата му  е различен!
Семейство Хубови са 8-членно семейство, живеят по поречието и домът им за втори пореден път беше напълно унищожен – мебели, електроуреди, посуда, дрехи, завивки – всичко…..
Освен Гошко и съпругата му в този дом живеят – баба му, дядо му, сестра му, заедно с 10 годишната си дъщеря , както и децата му – момченце на 10 м. и момиченце на 6.
Вече 2 вечери те не нощуват в дома си – НЯМА КЪДЕ – ВСИЧКО Е ТИНЯ!
Днес бях там, трудно е – тъжно е – тежко е, но хората са благодарни , че са живи и вярват, че ще бъдат по-добре и ще бъдат заедно!

И аз вярвам и за това пиша тази статия, защото вярвам, че има добри хора, които ще помогнат на тези семейства, отново да нощуват в домовете си !

Споделям с вас информация за всяко семейство, щетите и необходимостта, която са заявили !
Всички, които могат да съдействат могат да се свържат с мен на тел. 0877947004

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1makuxl2V1t3yoVkut_CJAFkEN2E-B-nM0gWVvhMajaY/edit#gid=0
ТРАНСПОРТ И ДОСТАВКА – БЕЗПЛАТНИ !!!!

БЛАГОДАРНОСТИ НА ФИРМА ЗА КУРИЕРСКИ УСЛУГИ „ИН ТАЙМ“, КОИТО ЗАЯВИХА ЖЕЛАНИЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДА ТРАНСПОРТИРАТ ДАРЕНИЯ ОТ ВСЯКА ТОЧКА НА СТРАНАТА ДО СЕМЕЙСТВАТА В НУЖДА!

Таня Христова”

Повече може да разберете и от репортажите тук:

Репортаж на БТВ