Рубриката “Дарители с ЛИЦА” представя коледните джуджета Марта и Георги

Дарители с ЛИЦА представя …

 

Вече ви разказахме историята на Марта и Георги, които в навечерието на Коледа, показаха, че на този ден чудеса наистина се случват, като след публикация в социалните мрежи, че се отказват от коледни подаръци и ще дарят сумата заделена за тях за закупуване на устройства, повличат в своята инициатива още съмишленици, с помощта, на които закупуват 10 чисто нови таблета!

В рубриката ни Дарители с ЛИЦА, бихме искали да ви покажем, какво казват те самите за себе си, за своята инициатива и за останалите, които могат да направят същото и да подкрепят ПРОМЯНАТА в образованите деца.

 

Разкажете малко за себе си?

Здравейте, ние сме Марта и Георги. Аз, Марта съм интериорен дизайнер и от скоро навлизам в сферата на дигиталния маркетинг с идеята да мога да организирам работното си място от всяка точка на света. Съпругът ми, Георги, работи в Шведска компания, в която отговаря за планирането на производствените процеси и ресурси на предприятието.

Обичаме да прекарваме време заедно, да пътуваме и общуваме с познати и непознати…:)

Защо се включихте в кампанията?

Като родители на ученик в 4 клас, за нас образованието, качественото образование, е едно от важните неща в изграждането на бъдещето на нашето дете.

След един пост в социалните мрежи на наша позната, разбрахме, че има огромен недостиг на устройства за обучение в електронна среда. Решението дойде мигновено. Чухме се по телефона и набързо решихме, че нямаме нужда от Коледни подаръци и ще вложим средствата, предвидени за тях в таблети за деца, които нямат достъп до образование, поради липсата на устройства. Като цяло е лесно да се вземе решение, че децата няма да посещават училище физически, но като че ли последсвията от това решение не са добре обмислени и преценени. Това, че държавата не може да осигури качествено, равнопоставено образование за всички деца е голям проблем. Аз като родител, работещ от вкъщи и ангажиран с обучението на детето ми, виждам големи трудности, а не мога да си представя какво е на родителите, които не могат да осигурят добра образователна среда на своите деца.

Какво бихте казали на своите колеги, познати и приятели, за да се включат в кампанията ?

За нас лично доброто е заразно. Добрият пример е заразен. Тук не е важно количеството, важно е качеството и това да направиш добро, колкото и малко да е то. Последствията са лавинообразни. Слад като споделихме с приятели за каузата се включиха още хора и така успяхме да закупим 10 таблета за училището в Ябланица. Благодарна съм на всики тях.

Какво е Вашето послание за учениците, които сега имат възможност да се включат активно и в условия на обучение от разстояние от електронна среда (ОЕСР), благодарение на Вашето дарение?

Бихме им казали да вярват, да вярват в доброто. Да са амбициозни и любознателни. Да откриват света и да се борят да го променят. Човекът има невероятна сила, важното е да може и да реши да повярва в нея. След това няма граници. Възможностите са пред нас, само трябва да поискаме да ги видим.

Какво бихте ни посъветвали, за да бъде успешна нашата кампания и да достигне до повече дарители, които биха подкрепили кампанията?

Да продължавате да се борите. Да продължавате да сте пример, добрия пример. Децата са най-важния ресурс, който имаме и трябва да се грижим за него така, както се грижим за себе си. За бъдеще имате още двама съмишленици в наше лице. Давайте публичност на делата си. Заедно можем повече!