Добрите истории: Предизвикателството

Вдъхновени от прекрасната Нели Николова, решихме, че е важно да намерим местенце, в което да ви разказваме положителни неща. Малки добрини, които са усмихнали деня ни. В тази категория ще намирате серия от публикации, които обобщихме като Добри истории. Те ще са свързани със знайни и незнайни хора, с малки и големи населени места, с дарения, жестове, усмивки…На кратко – със слънчеви мигове.

Ако и вие сте преживели/видели/ чули за такива слънчеви моменти, може да ни ги изпращате на адрес: amalipe_student@abv.bg (със снимки и при знанието и одобрението на участващите герои в историята ви). Нека напълним онлайн пространството с Добрини!

А първата от тях копирам от профила на Нели. Тя самата поде инициативата 7 дни да ни разказва за добри неща, които са сгряли нейното сърце. Ето и първото:

Ден 1
Днес бях предизвикана в продължение на седем дни да качвам по една любима книга. Аз обаче реших да променя мъничко правилата на играта (всъщност много). Искам да ви предизвикам да разкажете своята история за доброто от днес…
Моята история за доброто днес е с адрес … Антоново!
Не само защото съм от Антоново. Ще ви разкажа за благородната постъпка на нашите съграждани, живеещи в чужбина, които съвсем импулсивно решили да събират средства за продукти от първа необходимост за хората в Антоново. Не за собственото си семейство, живеещо там, а за всички …… Само за няколко дни се събраха 6370 лв. и благодарение на тях по-щастливи и по-спокойни са 156 семейства. Организацията беше мигновена, нашите образователни медиатори организираха пазаруването и раздаването, включиха се много хора… беше толкова общностно. Усетих силата на общността още когато в далечния 13 март обмисляхме, как в момент на криза всеки може да е полезен с нещо.

Леля Дочка веднага започна да шие предпазни маски, които Северин раздаде първо на хората под карантина и се ангажира освен да раздава информационни брошури, да пазарува за семействата под карантина и за възрастни хора. Явно доброто е заразно, за да стигнем до тук…да кажем “това е моето населено място, моят свят, моят проблем и искам да помогна!”
Благодаря ви приятели, за големите сърца, които имате. Вие сте моите герои!

Моите аплодисменти днес са за Антоново!