Предстоящо: Предизборен дискусионен форум “Образованието – диалог за бъдещето”

На  23 март 2021 г. от 18:00 до 20:00 ч. онлайн ще се проведе предизборен дискусионен форум Образованието – диалог за бъдещето, организиран от осем  граждански организации, активно работещи и обединени за каузата качествено образование в България.

Целта на форума е да постави образованието на фокус в диалога между граждани и политически формации в хода на предизборната кампания за парламентарните избори през 2021 г. В рамките на дискусията политическите формации ще заявят позициите си по ключови за образованието теми, включително равния достъп до качествено образование на всяко дете в България; подготовката, квалификацията и подкрепата на учителите; компетентностния подход на обучение и подготовката на учениците за професиите на бъдещето; както и ранното детско развитие и грижа.

Събитието също така ще създаде възможност политическите сили да чуят мнения по тези теми от хората, работещи на терен, сблъскващи се с ежедневните предизвикателствата на практическата работа, за да базират бъдещите си политики на реалните проблеми и реалистични решения

Покана за участие във форума е отправена към водещите според последните публично оповестени резултати от социологически проучвания политически сили.

Каним представители на медиите, образователни експерти, учители, директори, родители, образователни медиатори, ученици и всички заинтересовани страни да вземат участие в събитието. Желаещите могат да заявят участие чрез попълване на кратка регистрационна форма за уебинара. В приложените Правила за провеждане на форума ще намерите допълнителна информация за формата.

Актуална информация за Форума можете да следите на FB страницата на събитието.

За допълнителна информация и въпроси:

Петър Кънчев

Email: petar.kanchev@online.bg

Tel. 00359 882 008791

 

ЦМЕДТ „Амалипе“ –  https://amalipe.bg/

Асоциация Родители  – https://roditeli.org/

Фондация „Заедно в час“ – https://zaednovchas.bg/

Институт за прогресивно образование – http://www.progresivno.org/

Национална мрежа за децата – http://nmd.bg.

Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, координатор на Националния център за безопасен интернет  – https://www.safenet.bg/bg/

Сдружение „Образование без раници“ – https://obr.education/

Сдружение „Образование България 2030“ – http://edu2030.bg/