Кой ще е образователен медиатор на годината? Вие решавате!

Скъпи приятели,

Център „Амалипе“ има удоволствието да Ви уведоми, че вече са ясни петимата финалисти, които ще се борят да спечелят вашето доверие и глас за голямата награда „Образователен медиатор на годината“. Преди да съобщим подгласниците е важно да Ви кажем, че всички образователни медиатори са „Човек на годината“ и всички те са „Образователен медиатор на годината“ за нас. И все пак един трябва да бъде отличен.

Център „Амалипе“ получи 15 номинации, като специално жури в лицето на:

 1. Бойчо Кочев
 2. Стефан Стефанов
 3. Златина Памукова
 4. Силвия Станчева
 5. Ирена Михайлова
 6. Лариса Ангелова
 7. Ангел Ангелов
 8. Пламена Петрова
 9. Валери Ангелов
 10. Атанас Атанасов
 11. Алдин Стефанов

избра напред да продължат само петима финалисти, които покриват следните критерии:

 • Да е работил активно с деца от ДГ и ученици от 1-12 клас
 • Да има значителен резултат в постигането на диалог между родители и училище/ ДГ, чрез теренна работа
 • Да е инициирал кампании и събития, свързани с ромската общност (култура, традиция, история, език, преодоляване на негативни практики) (минимум 2 кампании или дейности, организирани от Център Амалипе)
 • Да е допринесъл за развитието и обогатяването на средата в училище, чрез формиране на толерантност и уважение към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната идентичност сред децата
 • Да има иновативни практики в своята работа
 • Да има добри постижения в работата си на терен – припознаване от родителите сред общността, консултации с родители, връщане на деца в класните стаи, мотивирани ученици за продължаващо образование.
 • Да е участвал активно в ОРЕС – чрез раздаване на работни листи за деца, които не са имали устройства, както и съдействие за деца, които са изпитвали затруднения с използването на платформите за обучение в ОРЕС!
 • Да е полагал усилия за връщането на децата обратно в класните стаи, чрез консултации сред общността, подпомагане процеса на тестване на учениците и др.
 • Да е участвал в минимум 3 срещи организирани от център “Амалипе”

Петимата финалисти, които продължават напред в надпреварата за спечелване на голямата награда „Образователен медиатор на годината“ са:

 1. Фатме Арслан
 2. Георги Самиров
 3. Николай Огнянов
 4. Тихомир Георгиев
 5. Мира Стефанова

Сега всеки има право да подкрепи своя претендент, който да спечели голямата награда. Може да го направите, като отворите неговата снимка от поста по долу и я харесате:

Или я харесате в нашия профил в инстаграм тук. 

ВАЖНО!!! Победител ще е този, чиято снимка в страницата ни във Фейсбук или в профила ни в Instagram е събрала най-много харесвания и коментари.

Харесвания, които не са на снимката, а на споделяния няма да се зачитат, затова отворете снимката на любимия си медиатор и я харесайте!

СРОК за гласуване – 30 декември 2021!

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 13-ти Януари присъствено, като наградите ще се връчват от Министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Център „Амалипе“ пожелава успех на всички финалисти!