„Радостта е загриженост, отговорност и добро настроение“ – учениците на ПГЛПЕХТ Ямбол раздадоха усмивки и щастие

След като по-рано този месец ви направихме съпричастни с вълнуващите емоции в едно от училищата от мрежата на Център Амалипе – ОУ ”Св. Паисий Хилендарски”, с. Сотиря и неговото шоу “Маскирания певец”, днес ще ви пренесем в сърдечна и топла атмосфера и множеството прекрасни коледни мигове, които се случиха не в Лапландия, а в град Ямбол. Учениците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии стоплиха много детски сърца и домове на самотни възрастни за празниците, с помощта на своите учители и своя директор Теодора Сулева. Пренесете се в тяхното вълшебно царство, чрез разказа, който ни споделиха:

      “С дъх на канела, джинджифил и карамел, с прашец от ентусиазъм и добро настроение са многобройните инициативи на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии – град Ямбол по повод  настъпващите Коледно-Новогодишни празници.

    Със съдействието на Ученическия парламент и на Доброволчески клуб „Бели ангели“ към училището, бе реализирана  кампания за набиране на средства за Кризисен център – Ямбол, а също и за закупуване на къща за кукли „Крузел“.

    Много настроение и усмивки донесе предпразничната седмица, в която бе организиран Благотворителен коледен базар. На него изобилстваха ръчно изработени от учениците сувенири, картички и сладки, а средствата  са предназначени за деца в неравностойно положение и специално за малкия Виктор от с. Кабиле.

   Казват, че щастието е истинско, когато е споделено! Много топлина, усмивки и сълзи от радост предизвикаха посещенията на учениците от ПГЛПЕХТ – Ямбол при самотни възрастни хора. Децата подариха коледни пакети с хранителни продукти на достойните жители на общината, а вълнението от тези срещи остава незабравимо!

    Кулминацията на тържествата в любимата ямболска гимназия настъпи по време на Коледния бал, на който директорът Теодора Сулева награди учениците с добри постижения в образователния процес и активно участие в училищния живот, а Дядо Коледа раздаде подаръци за всички!

     Истински фурор в ПГЛПЕХТ настъпи с празничното участие на състава за народни танци и на изявата на  представителната формация за модерни танци към училището. Много вълнуващи моменти, трепети, очаквания, надежди, изненади! Хармонията е пълна! Радост, Обич, Топлина за всички!

    Това е щастие! Да даваш, да даваш !

Дадохте деца, от сърце! Красива Коледа ! Успешна и мирна Нова година за всички!”

Благодарим на целия екип и учениците на ПГЛПЕХТ Ямбол, че ни стоплиха с красивите моменти, които споделиха с нас в навечерието на празниците!

Основен текст и снимки: ПГЛПЕХТ Ямбол