Награди за отлични постижения в журналистиката – Етично отразяване на ромите и борба срещу расизма и антициганизма чрез медиите

Наградите имат за цел да популяризират положителен образ на ромите и маргинализираните общности в медиите особено по отношение на жените и децата. Той допринася пряко за европейските цели за насърчаване на свободен от стереотипи имидж и положителни примери, за да се стимулира промяна във възприятията на хората.

Пускаме покана за кандидатстване към медийната сфера (печатни медии, телевизионни медии, фотографи, репортери, журналисти и др.) във всички държави-членки на Съвета на Европа (СЕ).

Пет категории ще бъдат оценени и ще бъдат наградени с награда от €2000 на церемонията по награждаване, която ще се проведе в Страсбург на 18 юни 2024 г.:

  • Награда за фотожурналистика
  • Награда за разследваща журналистика
  • Награда за интервю
  • Награда за глобално събитие
  • Награда за млади журналисти

За повече подробности относно процеса на кандидатстване, моля, вижте следните връзки: РЕГЛАМЕНТ и ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ .

Формулярът за кандидатстване трябва да бъде върнат на equirom@coe.int  само на английски и журналистическият материал трябва да бъде придружен от превод на английски език или поне резюме на английски с добро качество.

На 26 март 2024 г. ще се проведе онлайн сесия с въпроси и отговори, за да се отговори на вашите въпроси. Можете да изпратите вашите въпроси и да изразите желание за участие в сесията чрез тази форма. Поканата за сесията включително връзката ще бъдат разпространени по имейл.

Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани впоследствие на уебсайта на проекта EQUIROM за консултация.

За всякакви технически проблеми можете да се свържете с нас на equirom@coe.int

 

  Крайният срок за кандидатстване е 9 април 2024 г. ( 23:59 CET) .