Националният младежки форум с подкрепа към своите връстници

Над 200 ученици, които бяха подкрепени от Unicef с устройства в рамките на кампания “Стара техника за ново начало”, получиха писма за солидарност от своите връстници от Националния младежки форум. Като партньори на Unicef, които са едни от най-големите дарители в рамките на кампанията на Център Амалипе, младежите от Националния младежки форум разбират за инициативата.Трогнати от съдбата на децата, на които помогнахме в рамките на кампанията, те искат да им подадат ръка и да продължат да им помагат да създават и сбъдват мечтите си. И първата им стъпка е да изразят подкрепата си чрез Писмо за Солидарност, което са написали по повод края на учебната година. Целта на нашите приятели от УНИЦЕФ и Националния младежки форум е повече деца да видят, че има много хора, които вярват в тях, дори и от разстояние. Затова и изпратихме писмата до училищата, които от своя страна ги раздадоха на учениците си.

Младежите, които по-рано получиха устройства, бяха искрено изненадани и впечатлени от жеста. Споделиха, че е прекрасно да усетят, че “някъде, някой мисли за тях” и че това за тях е моралната подкрепа, която ще ги мотивира да продължат напред, знаейки, че някой стои зад тях и им “стиска палци”. Получават не просто техника, но и послания. Лични послания от техните връстници, които най-добре разбират как се чувстват. И докато устройствата със сигурност им дават ресурса, чрез който да се развиват, то “добрата дума” и дава стимула. Мисълта, че “не си сам”, както споделиха от едно от училищата. А в тези трудни времена, за всички се оказа най-ценно това – чувството на сплотеност и единство.

Ние, от Център Амалипе, също искаме да изкажем нашата благодарност към Unicef и Националния младежки форум за това, че повярваха в каузата ни и я приеха за своя. Благодарим ви, че ние също не бяхме сами в мечтата си да помогнем на възможно най-много деца да не изостанат от образованието и да почувстват подкрепата ни.

 

Повече снимки вижте тук.

Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, която обединява в състава си 50 младежки организации от цялата страна. НМФ е пълноправен член на Европейски младежки форум и активен партньор на национални и европейски институции в изграждане и застъпничество за младежки политики. Част са от националния младежки съвет на България.

Мисията им е да представляват интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политически процеси и да осигуряват ефективен структурен диалог чрез сътрудничество със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.