Номинация за образователен медиатор на годината за 2022г.

Център „Амалипе” има удоволствието да Ви уведоми, че организира конкурс за номиниране на образователен медиатор на годината за 2022г. Номинациите ще започнат от 24.11.2022г. и ще продължат до полунощ на 05.12.2022г.

КОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ НОМИНИРАН?
• Образователни медиатори, които са назначени към училище/училища или ДГ (няма значение начинът, по който се финансира образователният медиатор; няма значение от колко време е назначен)

КОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НОМИНИРАН?
• Ангел Ангелов (Шумен), Алдин Стефанов (Нови Пазар), Бойчо Кочев (Караджово), Ирена Михайлова (Стражица), Лариса Антонова (Бяла Слатина), Стефан Стефанов (Павликени), Георги Самиров (Шумен), Мира Стефанова (Добрич), Николай Огнянов (Гулянци), Фатме Арслан (Пловдив), Тихомир Георгиев (Краводер) това са медиаторите координатори или медиатори, номинирани за наградата през 2021 г.

УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА:
* Всеки може да номинира САМО един образователен медиатор.
* Образователни медиатори нямат право да се самономинират.
* Образователните медиатори се номинират заради конкретна дейност, инициатива или добра практика, реализирана в периода от 01 януари 2022 до 20 ноември 2022 година.
* Няма значение по каква програма се финансира образователният медиатор, дали работи в детска градина или училище, или от колко време работи като образователен медиатор. Важното е да работи като такъв към момента на провеждане на конкурса.
* Дейността, инициативата или добрата практика, трябва да отговаря на критериите, изброени по-долу.
* След етапа на номиниране, журито ще селектира 6 образователни медиатори по предварително зададените критерии, за които ще се гласува публично.
КРИТЕРИИ ЗА НОМИНИРАНЕ:
Това са критериите, по които журито определя кои номинации да допусне. Тези критерии са алтернативни – не е необходимо кандидатът да отговаря на всички тях.
• Да е работил активно с деца от ДГ и ученици от 1-12 клас
• Да има значителен резултат в постигането на диалог между родители и училище/ ДГ, чрез теренна работа
• Да е инициирал кампании и събития свързани с ромската общност (култура, традиция, история, език, преодоляване на негативни практики) (участие в минимум 2 кампании или дейности, организирани от Център Амалипе)
• Да е допринесъл за развитието и обогатяването на средата в училище, чрез формиране на толерантност и уважение към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната идентичност сред децата  
• Да има иновативни практики в своята работа
• Да има добри постижения в работата си на терен – припознаване от родителите сред общността, консултации с родители, връщане на деца в класните стаи, мотивирани ученици за продължаващо образование.
• Да е полагал усилия за връщането на децата обратно в класните стаи, чрез консултации сред общността, подпомагане процеса на тестване на учениците и др.
• Да е участвал в минимум 3 срещи (могат да бъдат и онлайн) организирани от център “Амалипе”
КОЙ ИМА ПРАВО ДА НОМИНИРА?
• Ученици
• Родители
• Образователни медиатори
• Учители
• Директори
ГРАФИК
* От 24.11.22 до 05.12.2022 Номинации!
* 0т 06.12.2022 – 12.12.2022 Класиране!
* 13.12.2022 – 31.12.2022 Гласуване!
* 14.01.2023 – Обявяване на резултатите и церемония по награждаването!
ЖУРИ
* координаторите медиатори
* 1 представител на регионалните педагогически координатори към Център Амалипе
* 1 представител от екипа на Център Амалипе във Велико Търново (с право на два гласа)

* Победителят от миналогодишните награди Николай Огнянов

Гласуването приключва на 31.12.2022г. а победителят ще бъде оповестен на 14 януари 2022 г. в официална церемония, в която ще участват всички 5 участници, които са достигнали до последния етап от класирането.

Към момента първи и втори етап от конкурса са приключили. Тече процедура на гласуване във Фейсбук, което можете да направите на нашата ФБ страница