Oнлайн среща на тема “Предпоставки и възможности за присъствено обучение – ролята на родителите”

Център „Амалипе” има удоволствието да Ви уведоми, че организира онлайн среща на тема “Предпоставки и възможности за присъствено обучение – ролята на родителите”, предназначена за представители на родителските клубове, активни родители и образователни медиатори. Срещата ще се проведе на 11-ти ноември от 14:00ч. в платформата за видео разговори ZOOM.
Във връзка с необходимостта от създаване на организация за възстановяване на присъственото обучение при осигуряване на възможно най-безопасна среда в училищата, Център „Амалипе“ реши да проведе онлайн среща с родители и образователни медиатори, за да предостави актуална информация, относно възможностите за присъствено обучение. Здравни експерти ще информират аудиторията за начините на тестване на децата в училище и важността от тези изследвания за осигуряването на присъствен учебен процес в безопасна среда. За да е ползотворна срещата и да достигнем до максимално много родители, които да получат обективна и релевантна информация относно възможностите за връщане на учениците в присъствено обучение, ще се радваме в срещата да участват образователни медиатори и родители.

 

Ще ни гостуват изтъкнати имунолози и вирусолози:
Д-р Цветелина Великова – клиничен имунолог в болница “Лозенец” и преподавател в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Тракийски университет, гр. Стара Загора. Притежава докторска степен в областта на имунология на гастроинтестиналния тракт.
В момента участва и в провеждане на уебинари на тема „COVID-19 и ваксини“ към различни институции като МОН, фондации и частни компании.

 

 

 

 

Д-р Христиана Бацелова е магистър по медицина и асистент в катедра “Епидемиология и медицина на бедствените ситуации” в Медицински университет – Пловдив. Придобива специалност по eпидемиология на инфекциозните болести. Дава консултации на безплатния телефон 0800 14 515 на Националната пациентска организация. Д-р Бацелова е сред най-активните администратори на фейсбук групата “Ваксини”, създадена с идеята да предоставя експертна и изчерпателна информация за ваксините срещу COVID-19 (и не само).
Д-р Бацелова е член на Международната асоциация на епидемиолозите, преподава в катедра “Епидемиология и медицина на бедствените ситуации” към Медицинския университет в Пловдив и отговаря за ваксинационната кампания в УМБАЛ “Св. Георги”.

 

 

Проф. Радостина Александрова е български биолог–вирусолог, морфолог и биохимик. Работи в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН. Радостина Ивайлова Александрова е български биолог–вирусолог, морфолог и биохимик. Работи в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН. Тя е магистър и доктор по вирусология и доцент по морфология. През 1993 г. постъпва като специалист–биолог в ИЕПП – БАН (днес ИЕМПАМ), като последователно преминава през научен сътрудник III степен (1995 – 1998) до научен сътрудник I степен (1998 – 2010). От 2010 до края на 2011 г. е главен асистент в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей (ИЕМПАМ) при Българската академия на науките (БАН). От 2011 г. е доцент по „Морфология“ към ИЕМПАМ. От 2012 г. води курсове към Центъра за обучение на докторанти към БАН.
Има повече от 150 публикации в български и международни списания и сборници от конференции, 3 глави в книги, над 20 научнопопулярни статии и повече от 500 участия в научни форуми.

За контакт: Атанас Атанасов – 0882 540 209, cor.amalipe.vt@abv.bg
Валери Ангелов – 0882 247 945, amalipe.monitoring@yahoo.com