Основно училище “Васил Левски” в с.Караджово получи дарение за дистанционното обучение

Училището в с.Караджово бе едно от първите от мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник”, което установи колко голяма е нуждата от техника за някои деца и инициира своя кампания за набиране на компютри. Непрестанните усилия на директора се увенчаха с резултат много бързо и днес всички нуждаещи се ученици могат да се включат в дистанционното обучение. Адмирации на всички хора с големи сърца, които не забравят училищата в малките населени места и помагат на всяко дете да има равен старт в живота.

А ето и посланието на директора на училището Красимира Благоева:

“УВАЖАЕМИ ДАРИТЕЛИ, МИЛИ ХОРА – приятели, познати, роднини, непознати, фирми, медии, съпричастни към каузата – “Помогни в името на успеха на всеки ученик” 🍀,от името на нашите ученици, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ😊❤ ! Не мога да си позволя да спомена само част от Вашите имена. Уважавам Вашата воля и ….БЛАГОДАРЯ 🙂 ! Компютрите, необходими за учениците, от ОУ “Васил Левски” с.Караджово за провеждане на дистанционно обучение, бяха събрани само за една седмица 🙂 ! Екип от училище заедно с мен като директор и Бойчо Кочев – образователен медиатор, раздадохме първите 10 на учениците в домовете с

училищния автобус още на 30 март 2020г. Днес – 10 април, бе последното “зареждане” с техника за ученици и те се включиха в дистанционното обучение. Всички компютри преминаха задължителен преглед във фирмата, която поддържа техниката в училище. Раздадени са 35 устройства на ученици, които могат да се справят с дистанционно обучение без реалното присъствие на учител. С останалите ученици ще продължаваме с работни листове, помощ по телефона 🙂 и образователен медиатор 🙂 . В училища с уязвими групи няма как да работим с всички ученици на една и съща писта и на едни и същи обороти. Тук Classroom, Zoom, G Suite, навигацията в затворените групи по класове във Facebook и Messenger заедно с обикновения телефон ( с копчета 🙂 ) – вървят ръка за ръка 🙂 и учителите се чувстват като на цирков манеж :). БЛАГОДАРЯ ВИ, ДАРИТЕЛИ, ЧЕ ПОМОГНАХТЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ УЧИЛИЩЕ И СЕМЕЙСТВО! Красимира Благоева – директор”

Повече снимки можете да видите тук.