Отчитане на дейностите по Твоят час

Въпреки трудния старт, с който тръгна Твоя час, той постепенно набра скорост и в много от училищата се случват чудесни неща. Център Амалипе, училищата и родителските клубове в мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“ решиха да опитат с възможностите, които Твоят час предоставя, да адресират едни от най-наболелите проблеми, особено в училищата, в които се обучават деца от различни етноси: липсата на интерес и мотивация за учене, неангажираност на родителите, миграцията в чужбина, ранните бракове, нетолерантността между младежите… Така се роди идеята за дейностите по интереси „Мама и татко са чудесни учители“, „Младежта е толерантност и устрем към образование“ и „На училище в България, и в Европа“. Повече информация за това как се случва това предизвикателство и какъв е ефектът от тези часове, можете да прочете тук на страницата.

В края на януари приключва първият тримесечен период, който трябва да бъде отчетен. По-долу се опитах да обобщя и синтезирам основните стъпки, както и някои от най-често срещаните проблеми. Указания за отчитането са качени и в Платформата, в профила на училищата. Можете да ги свалите оттук. Ето и основните стъпки:

  1. Проверете и коригирайте учебната програма, която вече е качена в системата, за да преструктурирате материала, ако имате пропуснати часове – поради извънредните ваканции или друга причина. Отбележете новите дати, на които ще вземете пропуснатия материал или на които вече сте го взели.
  2. За да ви излезе бутон за отчитане, директорът трябва да е качил в Платформата допълнително/ споразумение; договорът с организацията и ръководителятна дейността
  3. Попълнете отсъствията на децата– ако не сте ги попълнили ще ви излиза надпис “Отказан Ви е достъп до поисканото съдържание.” За повече информация вижте прикачения файл. Ако имате деца, които са напуснали училище по някаква причина, продължавате да им водите извинени отсъствия
  4. Попълнете анкетните картиза децата в групата
  5. директорът трябва да потвърди и генерира новата програма
  6. Сега вече трябва да ви се отвори формата за отчитане.Как се попълва тя, вижте оттук

В системата се попълва времето, което допълва това, което реално вземате в час до един астрономически час. Влизате в системата и натискате бутона Отчитане, който е веднага след бутона Групи. Най накрая на страницата има бутон Филтриране по месеци. Натискате него и си избирате месец. След това отивате на Дата /натискате нарисуваното календарче /, въвеждате си дата на която сте имали занятие с помощта на календара, после отивате на час и от падащото меню си избирате с колко минути ще допълните учебния час, който сте взели до астрономически. Накрая отивате на дейности и от тях с помощта на падащото меню си избирате с каква точно дейност сте запълнили това време.

Този път май е лесно и изглежда, че системата работи 🙂