Ученици от СУ „Христо Смирненски“ в гр. Койнаре посетиха Народното събрание

Представителна група от Средно училище „Хр. Смирненски” – гр. Койнаре посети сградата на българския парламент броени дни преди да бъде разпуснато 48- то Народно събрание. Визитата е част от планираните дейности на Ученическия съвет, но се реализира с изключителното съдействие на г-н – М. Рангелов – депутат от плевенски избирателен район, член на Комисия по образование и наука и бивш възпитаник на койнарското училище.

По време на образователното си посещение в Народното събрание учениците се запознаха с историята на сградата, с нейното значение и функции. Разгледаха с любопитство експозицията с портретите на председателите на парламента, както и с основния закон – Българската Конституция. Интерес у учениците предизвика и работата на депутатите по време на заседание, което беше наблюдавано от балкона на пленарната зала.

В кулоарите на законодателния орган койнарските ученици имаха възможност да се срещнат и с представители на различни парламентарни групи, като най – голямо впечатление у тях остави вниманието, което им отдели лично Вежди Рашидов – председател на Народното събрание. С думите „Не спирайте да се образовате, това е пътят към успеха!“ беше изпратена представителна група на СУ „Хр. Смирненски“ – гр. Койнаре, една от малкото училищни групи имала възможността да посети българския парламент на вече разпуснатото 48 Народно събрание.

 

 

 

Мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник” включва 287 образователни институции от цялата страна, които са се обединили в постигането на целите на програмата на Център “Амалипе” и подкрепена от Тръст за социална алтернатива. Целите включват: превенция на отпадането и задържане на всички ученици в училище, увеличаване на броя на реинтегрираните/ записаните отново в училище деца, увеличаване на броя на възрастните роми, включени във форми на учене през целия живот, чувствително увеличаване на процента на ромските младежи, които продължават своето образование в средни училища/ гимназии, активно участие на родителите в училищния живот.