Комисия Fulbright зарадва учениците от с.Пет могили с компютри

Още 16 ученици ще се включат в дистанционното обучение, благодарение на Българо-американска комисия за образователен обмен Fulbright и  щедрото им дарение. Няма по-голямо щастие от това, да дадеш шанс на дете да получи достъп до образование! Щастливи сме като екип, че започнахме кампания „Стара техника за ново начало“! Щастливи са учителите, че ще могат да достигат до всички свои ученици! Най-щастливи са децата! За тях, техният до вчера тъжен, беден свят, става добър, и усмихва! Тях, и нас!

Пожелават ни дръзновение в тази наша човешка мисия!

А ние си пожелаваме още прекрасни хора като екипа на  Fulbright Bulgaria!

А ето и посланието, което получихме от ОУ “Св.Климент Охридски”, чийто ученици получиха и конкретното дарение:

Благодарим ви приятели, (разреших си да ви нарека така, защото една българска поговорка казва: “Приятел в нужда се познава.”, а вие ни подадохте ръка, когато имахме най-голяма необходимост от това) за дарението от 11 компютъра за нашето училище, с които направихме щастливи децата от уязвими групи, които искат да учат сега дистанционно, но нямаха възможност. След вашето дарение в обучение в електронна среда ще се включат не още 11, а 16 ученици, защото в семействата, в които занесохме компютрите имаме по повече от един ученик. Училището подсигури към всеки компютъри USB устройство с неограничен интернет.

Изразявам своята голяма благодарност от името на целия учителски колектив, от името на родителите и нашите учениците. Няма по-голямо щастие от това да направиш някой друг щастлив. Няма нищо по-красиво от щастливо усмихнато дете, а вие дарихте тези усмивки на нашите ученици и техните учители, затова ви пожелавам много щастие, здраве и дръзновение в изпълнение на вашата човешка мисия!

Жулиета Нешкова,

директор на ОУ “Св.Кл.Охридски”, с.Пет могили

Благодарим ви!

Повече за Кампанията и как може да дарите:

Всички новини, свързани с Кампанията на Центъпр Амалипе може да намерите тук: