Роксана се включи в програмата „Срещи с изявени представители на общността“ на ПГТО “Добри Желязков”, гр. Сливен

Рубрика “Споделено от регионалния координатор”

Като част от училищната програма „Срещи с изявени представители на общността“ на Професиионална гимназия по текстил и облекло “Добри Желязков”, гр. Сливен на 10 февруари гостува певицата Роксана. Тя проведе беседа с учениците от гимназията на актуални теми за ранни бракове и бременност, образование, реализация в обществото, като даде личен пример за живота си през какви трудности е минала, как е родила в ранна възраст, как се е борила с трудностите в живота си. От името на Център “Амалипе” я поздравих с инициативността да помага на млади хора и да ги мотивира в развитието им занапред като успяла жена в шоубизнеса.

С личните си истории и посланията, които отправи към всички, тя докосна душите и сърцата на присъстващите, като мотивира всички ученици да бъдат борбени и целеустремени, въпреки трудностите, които ще срещнат, да преследват мечтите си, да учат, за да се образоват и да бъдат конкурентни, да се гордеят със себе си. Да бъдат силни, добри и да обичат хората около тях – родители, приятели и учители.

Роксана е човек с уникална харизма, която отправи много силно послание към всички деца: “Не живейте с мисълта, че сте малцинство, а бъдете част от обществото – учете, доказвайте се, покажете талантите си и се развивайте”.

Първоначално Роксана се изявява като солистка на няколко оркестъра. Участвала е в реалити шоу, както и в „гласът на България“, където достига до финала.

През 2010 година от предаването „ромски свят“ е заснет филм за Роксана и семейството й и

През 2012 година е отличена като най-прогресиращ изпълнител.

Печели още десетки награди и отличия ,но през 2020-та година е наградена от Министерство на Културата, на Фестивала ” РОМСКИ КРАЛЕ ” по случай Световния Ден Ромите 8-ми април за Кралица на ромската музика .

Напоследък Роксана често участва в телевизионни предавания по теми, свързани с необходимостта от образование на децата от уязвимите групи и от промени в стереотипите на живот.

Ангажира се с личностното израстване на подрастващите, превърнало се за нея в обществена благородна кауза.

Автор: Илия Крачев, Регионален педагогически координатор