Деца в неравностойно положение от мрежата на Център „Амалипе“ тръгнаха с усмивка на училище

Деца от училища, част от мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“ на Центъра за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе”, стартираха новата учебна година с учебни пособия и материали, дарени от служителите на Нова Броудкастинг Груп, които са решили да отделят от собствения си бюджет и да усмихнат няколко нуждаещи се деца. Така новата учебна година да започне по един специален начин за тях.

Децата бяха избрани специално, тъй като попадат в групата на уязвимите семейства. Ученици от 1-ви до 11-ти клас от различни краища на страната получиха несесери, флумастери, моливи, боички за рисуване, блокчета, тетрадки, помагала и други пособия. Кампанията не само дава възможност на децата да тръгнат подготвени на училище, но им дава увереност в началото на учебната година. Да зарадваш дете е най-доброто, което един възрастен може да направи. Особено, когато е в началото на нова учебна година.

Децата бяха много щастливи, когато разбраха, че някой е помислил за тях и се е погрижил да имат хубави ученически пособия. Имаше усмивки и радост, както и обещания да учат още по-здраво. Бъдете здрави и благословени, мили дарители! Защото не е важно какво даваме, а колко обич влагаме!

Това е поредна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в подкрепа на деца и младежи, наред със социално отговорната кампания Промяната и Мисия Образование. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България, сред които е и образованието. Децата и родителите благодариха на дарителите, че успяха да ги зарадват за първият учебен ден 15-ти септември.


Център „Амалипе“ работи с над 300 училища от цялата страна, в които учат деца от уязвими групи. Основната цел на организацията е интегрирането на социално изолирани общности чрез различни програми, като основна цел е образованието и развитието.