Предстоящо обучение за образователните медиатори


Като част от серията уебинари, които център Амалипе планира да направи в рамките на мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“ ще се проведе онлайн обучение на образователни медиатори от училищата в Мрежата на тема: „Образование в условията на COVID-19, какви социални права имаме и как образователните медиатори могат да подпомогнат образованието в условията на COVID-19“. Гост лектори ще бъдат Деян Колев, Теодора Крумова и Елеонора Димитрова!

Убинарът ще се проведе чрез платформата Zoom на 23.09.2020г. от 10:00ч. и е част от поредица обучения, която започнахме тази есен с цел подкрепа на училищата от мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник”. Желанието е да бъдем полезни на директорите, учителите, медиаторите и родителите при новите условия на образование по време на пандемия. Образователният медиатор е един от основните фактори при въвеждането на дистанционно обучение в училище с концентрация на уязвими групи. Почти всеки от тях е разнасял разпечатани материали, което беше единственият начин да бъдат достигнати учениците без устройства. Тази година отново ще има моменти, в които ще се минава в дистанционно обучение в електронна среда, затова образователните медиатори трябва да бъдат подготвени и готови да отговорят на нуждите на директори, учители и ученици.

В момента е важно да се адаптираме към работата онлайн и да се стараем да направим тези срещи ефективни, за да извлечем максимална полза от тях с инструментите и възможностите, които предоставят виртуалните събития.