Предстоящо: УЕБИНАР НА ТЕМА „ЩО Е ТО УЧЕНИК НАСТАВНИК“

През месец ноември 2020г. Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” стартира Лидерска програма за ученици наставници с уебинар на тема „Що е то ученик наставник?“, който ще се проведе на 19.11.2020 г. от 13.00 часа през електронната платформа ZOOM.
На уебинара ще бъде представен модела и обучителната програма на Лидерска програма за развитие на капацитета.

Учениците наставници са активни младежи, които са показали добри резултати в училище и желание да бъдат обществено ангажирани като помагат на свои връстници. Прилагането на подхода “връстници обучават връстници” би помогнал по-лесно да се намери ‘общ език’ с учениците, които са застрашени от отпадане. В настоящия момент е особено важно ангажирането им с ученици, които имат затруднения с електронните устройства и онлайн платформи за обучение.

Тази година Център Амалипе е финалист в специалното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Reach for Change България, ING, NN България и Аурубис България”.

Основен фокус в проекта на Център Амалипе, който ПРОМЯНАТА подкрепя, е кампанията „Стара техника за ново начало“ и включването на ученици наставници в нея. В тази връзка, Център Амалипе ще подсигури за определените ученици наставници:

  • Участие в лидерска програма за развитие на капацитета (чрез ежемесечни онлайн срещи и срещи на място, ако условията позволяват);
  • Участие в Лидерската академия по толерантност, която Център „Амалипе“ ежегодно провежда;
  • Срещи с успели ролеви модели от средите на бизнеса, медиите, гражданското общество – дарителите в кампанията „Стара техника за ново начало“;
  • Възможност за доброволчески дейности;

Първата такава възможност, с която започваме, е уебинара “Що е то ученик наставник”.