ПРЕДСТОЯЩО: Обучение за преподаватели на клуб “Фолклор на етносите – ромски фолклор”

За поредна година Център „Амалипе“ кани както преподаватели, които за пръв път през тази учебна година ще започнат да водят часове по „Фолклор на етносите – ромски фолклор“, така и представители на дългогодишни партньорски училища, които да обогатят знанията си за работа в общността.

Актуално с времето, обучението ще се проведе под формата на УЕБИНАР през платформата за аудио и видео конференции Зуум, като ще стартираме на 2ри декември и ще продължи на 3ти декември. Акцент в обучението ще бъде преподаването в електронна среда и възможностите за разработване на електронии уроци.

Дейността на клуба е насочен към повишаване на мотивацията на ромските ученици за образование, разгръщане на потенциала на всяко дете в собствените му възможности и създаване на връзка и взаимодействие между ученици – учители – родители. Темите включат разнообразни материали за бита и културата на различните етнически групи и общото между тях, орагинизиране на кампании за преодоляване на негативни стереотипи, както и методи за превърщане на училището в атрактивно място за приятелство, толерантност и споделяне.

 

За тези, които все още не са се записали, могат да го направят като попълнят Формуляра за заявка в обучението ,като след изпращане на заявка, ще получите линк за регистрация в платформата Зуум!