Участникът в програма Равен шанс Ваньо Евдокимов за успехите и мечтите

През последните години Ваньо Евдокимов е участник в Програма “Равен шанс – достъп до средно образование”, финансирана от Тръст за социална алтернатива и администрирана от Център Амалипе. Благодарение на Програмата Ваньо получава безплатно учебници, които са му изключително важни, за да може да се развива на равно със съучениците си. Освен, че полага усилия в училище, той е активен спортист. През февруари постигна огромен успех в леката  атлетика, като се класира на първо място сред юношите.

Затова и днес ви запознаваме с него. Повече за успехите, мечтите и мотивацията му, прочетете в следващите редове:


Разкажи ни малко повече за себе си?

Здравейте, казвам се Ваньо Евдокимов на 18г. от град Монтана. Уча в Финансово-стопанска професионална гимназия “Васил Левски” град Монтана, като се квалифицирам в професия “Електронна търговия”. Тренирам в Спортен клуб АТЛЕТ Монтана вече почти от три години с моя треньор Емил Горанов.

Как започна да спортуваш? Какво те мотивира, кой ти помага?

Моят учител по Физическо възпитание и спорт ме забеляза на ученически състезания и ме покани да тренирам лека атлетика. Моята мотивация е моето семейство, което ме подкрепя във всяко мое решение и са до мен както в победите, така и в загубите. Моята приятелка  също ме мотивира много да не се отказвам.

Кои са най-големите ти успехи? Разкажи ни повече за последните състезания, на които се яви.

Най-големите ми успехи са, че станах шампион на България на 800 метра U20. Спечелих също трето място в България на 800 метра u18
и трето място на 400 метра България u20. Класирах се на 8 място на балканиада.
Последното ми състезание беше в Сърбия – балканиадата. Това за мен беше най-голямото състезание, на което съм се явявал досега.

За какво мечтаеш от тук нататък?

Мечтая да уча в Националната спортна академия и един ден да стигна до Олимпийските игри. Звучи смело и може би на някой пресилено, но човек трябва да вярва в мечтите си и да се цели на високо.

Какво би посъветвал младежите, на твоята възраст?

Упоритата работа рано или късно винаги ще бъде възнаградена. Вярвам, че упоритата работа е много важна и винаги ще победи таланта. 

Снимки: Личен архив/ Facebook Ваньо Евдокимов