Очаквайте резултатите от конкурс “Момичета с мечти” днес в 14:00!

Поради извънредното положение и неочакваната ситуация, в която се озовахме през последните повече от 2 месеца, се наложи целият екип на Център Амалипе да промени посоката на дейностите си. Насочихме главно усилията си в Кампания “Стара техника за ново начало”, в подпомагане на образователните медиатори и училищата в нововъведеното дистанционно обучение. Отменихме всички планирани масови дейности – родителски обучения, Педагогическа конференция, Фестивал “Отворено сърце”…

За съжаление, поради условията на живот в опасност от COVID-19, трябваше да отложим и инициативата Посланик/Министър за 1 ден, която пък беше основната награда за победителите от конкурса “Момичета с мечти: да обърнем страницата”, организиран от Център Амалипе и клуб Зонта – Стара Загора. Не сме го забравили обаче. Получихме много и изключително добри творби. Компетентно жури от професионалнисти разгледа и оцени ученическите творения и излезе със своите резултати.

А какви са те…ще може да разберете от Live-а във Facebook групата Amalipe – Veliko Tarnovo от 14.00 часа!

По-късно, през есента, когато надяваме се всичко вече се е нормализирало, ще осъществим и официалното награждаване на победителите, както и инициативата Посланик/Министър за един ден, в която ще се включат победителите от конкурса. Тяхната основна награда ще бъде възможността да влязат в ролята на посланик или министър и да разберат как работят основните институции в страната; каква отговорност носи тази позиция. Те ще се докоснат до ежедневието в съответното Министерство или Посолство. Благодарим на всички институции, които правят това възможно.

Припомням ви, че миналата година една от победителките Богомила Самуилова успя да се се срещне дори с президента на Република България – Румен Радев. Какво сподели тя за усещането си от този ден можете да видите тук.

Очаквайте резултатите – днес в 14:00!