Резултатите от конкурса “Момичета с мечти” ще бъдат обявени на 10 юни – международния ден на ромската жена!

Поради извънредното положение и променената ситуацията, в която се озовахме през последните повече от 2 месеца, се наложи целият екип на Център Амалипе да промени посоката на дейностите си. Насочихме главно усилията си в Кампания “Стара техника за ново начало”, в подпомагане на образователните медиатори и училищата в нововъведеното дистанционно обучение. Отменихме всички планирани масови дейности – родителски обучения, Педагогическа конференция, Фестивал “Отворено сърце”…

За съжаление, поради условията на живот в опасност от COVID-19, трябваше да бъде отменена и инициативата Посланик/Министър за 1 ден, която пък беше основната награда за победителите от конкурса “Момичета с мечти: да обърнем страницата”, организиран от Център Амалипе и клуб Зонта – Стара Загора.

Въпреки това ние не сме забравили за всички вас, които участвахте и дадохте всичко от себе си в изготвяне на страхотните материали, които ни пратихте. Затова в следващите седмици творбите ви ще бъдат представени на жури от професионалисти в съответните области и на 10 юни – международния ден на ромската жена, ще обявим резултатите. А церемония по награждаване ще направим по-късно – в първия възможен и разумен момент.

Благодарим на всички участвали! Очаквайте 10 юни – деня на ромската жена, когато ще разберем и победителите от конкурса “Момичета с мечти: да обърнем страницата”!