Стотици деца получиха книжки от своите Магьосници

Център Амалипе бе част от инициативата „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“, която се инициира от Национална мрежа за децата в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи с подкрепата на Експириън България.

Национална мрежа за децата започна тази прекрасна кампания през миналата 2020г., а Център Амалипе още тогава се включи активно чрез Националната мрежа на образователните медиатори. Осъзнавайки, че има много деца, с които медиаторите работят и които нямат възможност за нови книги, ние събрахме техните желания. А Национална мрежа за децата ги включи в платформата, търсеща магьосници, които да подарят нужните книги.

Когато кампанията беше обявена и през тази година бяхме много щастливи, защото искахме отново да станем част от събуждането на множество детски усмивки. И след като веднъж вече бяхме впечатлени от успеха на Кампанията и добротата на хората, нямаше как веднага да не се впуснем в нея. Образователните медиатори събраха литературните желания на най-нуждаещите се деца от местата, в които работят. А всички вие – магьосници, осъществихте предколедните вълшебства за малчуганите.

С нови книги образователни медиатори към Мрежата на Център Амалипе в цялата страна зарадваха над 250 деца в неравностойно положение от населените места: Велико Търново, Стражица, с. Батак, Шумен, Котел, Караджово, Бяла Слатина, Нови Пазар и с. Ломци. Благодарим на дарителите, които за поредна година се включват в кампанията “Стани магьосник на дете“! Вие зарадвахте децата, които нямат възможността да си набавят книгите, за които си мечтаят. Успяхте да върнете усмивките дори на децата в Кризисния Център в град Велико Търново. Благодарим Ви за направеното добро!

На всички дарители-магьосници пожелаваме здраве, топлина в сърцето и още много осъществени малки и големи вълшебства за децата на България!