Заключително интерактивно събитие се проведе в Равна гора

На 27 май 2021 г , ОУ „Отец Паисий“ – с .Равна гора, общ. Созопол проведе заключително събитие по НП „Участвай и променяй – родителят активен партньор, в училищния живот“. На събитието учениците от 1 до 7 клас , представиха реализираните дейности до момента, както и какво са научили.
По интерактивен начин първокласниците представиха мечтите си „Какви искат да станат, когато пораснат“, представяйки всяка професия през своите очи. На срещата присъстваха ученици, учители, родители и представители на община Созопол.

Специален гост-лектор на срещата бе и нашата колежка Таня Христова, този път в ролята на ролеви модел – успяла ромка, която сподели с присъстващите колко е важен пътят към образованието, неговата стойност и значение за развитието на всяка личност. По желание на учениците дискусията премина в насока „Какво ни очаква в прехода към гимназията?“, като се обсъдиха предизвикателствата , опасностите и как да се предпазим в големия град.

Изненадата на срещата бе виртуалното включване на Теодора Крумова – програмен директор на Център Амалипе, която обърна фокуса към детските мечти, трудностите и как да се справяме с  тях.

В заключителната част всички заедно сглобихме цветна дъга – символ на надеждата, през която преминаха учениците.

ОУ „Отец Паисий“ , с.Равна гора е част от мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“ и наш дългогодишен партньор в грижата за децата !

Екипът на Център Амалипе изказва своята благодарност към г-жа Таня Коева, директор на ОУ „ Отец Паисий“ и целия колектив за възможността да бъдем част от това събитие!