Център Амалипе представя втора обучителна тема за младите обучители на връстници – “Права на човека и дискриминация”

На днешния ден през 1966г. Генералната асамблея на ООН провъзгласява 21-и март за Международен ден за премахване на всички форми на расовата дискриминация. Затова именно днес Център “Амалипе” продължава своята инициатива за включване на младежите в образователен процес като обучители на връстници. След успешния старт с първата тема “Европейски съюз и европейски институции”, идва ред на втората от поредицата теми, която ще засегне едно от най-съществените и актуални въпроси на нашето време – “Човешки права и дискриминация”.

В светлината на настоящата обстановка, в която толерантността и равнопоставеността са от съществено значение, познаването и разбирането на човешките права и проблемите, свързани с дискриминацията, стават все по-важни. Именно заради това Център “Амалипе” призовава младите обучители да се включат активно в разпространението на знанията и осъзнатост в тази област.

На днешния 21-ви март искаме да подчертаем колко е важно да живеем във взаимното уважение, да приемаме разнообразието и признаването на правата на всеки човек, независимо от неговия етнически произход, религия, пол или други характеристики.

Младите обучители, които се включат в тази инициатива, ще имат възможност да проведат обучения, които не само ще информират и образоват техните връстници, но и ще ги вдъхновят да се ангажират в борбата срещу дискриминацията и защитата на човешките права.

И не забравяйте, че за всяко обучение предоставяме инструкции, ресурси и присъствен списък, които можете да изтеглите ТУК. Освен това, приготвихме и няколко помощни материали, които ще ви помогнат при провеждането на обученията, за да направите процеса не само образователен, но и забавен.

Молим, когато обсъдите с другите младежи, с които правите обучения, или с учителите си, и решите кога ще проведете събитието, да попълните този формуляр, в който се описва кога планирате обучението. За нас е важно да знаем 🙂 Линк към формуляр за планиране ТУК.

Дайте своя принос към създаването на по-толерантно общество и зачитане на правата на всеки човек!


Инициативата “Права на човека: Образоваме, вдъхновяваме, променяме!” се изпълнява в рамките на проект „Права и ценности“ и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София“.