Училища от Велико Търново ще отбележат кампанията “Да отпразнуваме любовта … когато идва навреме”

14 февруари за младежите е един от най-романтичните дни в годината, когато сърцата им бият по-силно от обич и трепет. Този ден е специален шанс да изразят своите чувства към любимия човек чрез различни жестове на нежност и обич – от подаръци и цветя до романтични срещи и послания. Младежите с нетърпение очакват вълнението от този ден, когато могат да изразят своите емоции и да създадат специални спомени с любимия си човек. Това е време, в което трепетът и романтиката показват своята магия, запленявайки сърцата на младите влюбени.

Младежите често попадат в капана на илюзията за любовта, която ги измамва да обричат бъдещето си в ранни години. Под влияние на емоциите, те се превръщат в прекалено рани родители, ограждайки се от възможността да учат и развиват своите умения. Любовта, изглеждаща като най-висшата цел, често пречи на техните мечти за образование, кариера и самостоятелност. Те се лишават от възможността да преследват мечтаната си професия и да изживеят живота, който наистина желаят, вследствие на преждевременните ангажименти и отговорности, които са си наложили.

Тази година Център “Амалипе” отправи призив към училищата и медиаторите от цялата страна да се включат в кампанията “Да отпразнуваме любовта … когато идва навреме”, за която можете да видите повече ТУК

Във Велико Търново кампанията ще бъде отбелязана на 14 февруари от 12:30 часа в парк “Дружба”, където доброволци от от ПГ по моден дизайн ще раздават предпазни средства, както и ще приканват минувачи да посочат на флипчартове какво е за тях любовта. Защото любовта не е само букети цветя, не е балони във формата на сърца, но и е част от живота на всеки един от нас като житейски учител, както с добрия, така и с тежкия опит от допуснатите грешки.