Център Амалипе дари техника на малката бъдеща IT специалистка Алейна

По време на националния локдаун през март станахме част от историята на едно мило момиче, което има мечта – да се развива в сферата на компютърните технологии. И учи затова, но последната година се оказва изключително изпитание за нея.

От малка, когато види компютър, цялото лице на Алейна се озарява. Неща, които само веднъж и е показано как се правят, тя ги запомня и доразвива. Много често проявявала желание баща ѝ да я води на разходка в големите магазини за техника, за да може да се порадва на компютрите в магазина. На шест години тя може да чете, пише и смята, което й дава свободата да се информира сама.

Всички тези нейни детски умения, желания и мечти, насочили родителите да търсят най-доброто училище, което ще доразвие нейните умения и ще й помогне в реализирането на мечтите ѝ. Днес тя е 12-годишна и програмира игри, говори добре английски, има куп награди от състезания в град София, Добрич, Благоевград, както и някои международни отличия..

Учителите винаги подкрепяли талантливата ученичка и ѝ позволявали след часовете да се възползва от училищната база, където да се подготвя за състезания. За съжаление последната година това няма как да се случва заради новите условия на дистанционно обучение, а Алейна се нуждае от добър компютър, за да се развива.

Въпреки огромното си желание семейството не може да ѝ помогне, защото единият родител не работи, за да отглежда второто им дете, което е със здравословни проблеми. Намерили компютър, но се оказал прекалено стар.

Алейна е много лъчезарно и усмихнато дете, не се оплаква, а се бори винаги за мечтите си. Полага много усилия и дори през нощта преди състезанията си не спи, а работи по проектите си. Това, както прави родителите щастливи, ги и натъжава, защото знаят, че не могат да ѝ осигурят нужното.

И тук Център Амалипе се появи в историята ѝ. Случайно разбрали за Алейна и проблемите ѝ, не можехме да останем безразлични. Изключително тъжно е, че дете, което има толкова голямо желание да се развива в определена сфера, можеше да пропусне всички възможности пред нея. Затова Център Амалипе не се поколеба и успя да направи дарение на Алейна от пълна компютърна конфигурация с много добри параметри, която получихме от хората с големи сърца в рамките на кампанията “Стара техника за ново начало”.  Чрез тази помощ се надяваме да може да продължи да следва мечтите си, а на хората с големи сърца, които подаряват големи мечти, сърдечно БЛАГОДАРИМ!

Радостта в очите ѝ бе най-големият подарък за нас в тези трудни за всички дни!

Призоваваме всеки, който има възможност да помогне на човек в нужда, да не се колебае и да действа! Можеш да промениш нечия съдба!

А на Алейна пожелаваме още много успехи за напред, които тя със сигурност ще постигне!

Обръщаме се с апел към всички, които искат да подкрепят учениците от най-бедни семейства и училищата, в които те се обучават, за провеждането на качествено онлайн обучение през следващите седмици и месеци. Нека заедно помогнем за създаването на най-неотложните и задължително необходими условия за обхващането на всички ученици. Включете се в кампанията “Стара техника за ново начало”, защото Промяната е в образованите деца! Всяко дарение, независимо на каква стойност е, ще помогне децата да останат в учебния процес при тези екстремални условия.

Център Амалипе гарантира, че всеки даден лев или компютър ще достигне до училищата и учениците в най-голяма нужда, а вие ще можете да проследявате до кои точно училища са достигнали тези средства и устройства.

Кампанията “Стара техника за ново начало” получи озключително висока оценка и през 2020 г. беше част от най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change България – ПРОМЯНАТА.

 

Снимка: Nova.bg