Благодарим Ви, дарители!

Иска ми се да мога да изразя цялата събрана в мен емоция от днешния ден, даже от последните няколко дни и някак да ви я пресъздам, но думите не стигат.

Тази седмица непрекъснато пристигат пратки – дарения, част от две кампании. Кампанията на Национална мрежа за децата “Едно дете чака магия” за даряване на книги, от която станахме част, и нашата кампания “Стара техника за ново начало”.

Затова решихме да благодарим отново на всички дарители. Ставате все повече и наистина не можем да повярваме колко сте щедри и мили. Получаваме пратки, опаковани в коледна хартия с ръчно написани мили послания до децата. Получаваме компютри с цялостна периферия, даже оставяте вътре допълнителни подаръчета! И знаем, че много от вас събират парички, за да купят таблет и отделят от предвиденото за коледните подаръци на децата си. За да направите подаръци на деца, които дори не познавате.

Страхотни сте хора! Невероятни сте! Давате ни надежда в по-доброто бъдеще. Показвате ни, че настоящето, колкото и черно да изглежда, всъщност е много много светло. С такива хора като вас, които отделят от залъка си, от себе си, няма как да не ни чакат само по-добри времена.

Благодарим Ви, че Ви има! Благодарим Ви безкрайно за всичко, което правите! Без вас нашите усилия биха били напразни.

Още много деца чакат своите устройства, но постигнатото до момента ни дава надежда, че ще успеем да сбъднем мечтите им!

А какво постигнахме от началото на Промяната?

В рамките на изминалите три месеца, с подкрепата, осигурена от специалното издание на ПРОМЯНАТА, стартирахме нова кампания за осигуряване на устройства за учениците в нужда.
В Платформата бг вече има набрани 1015 лв, а допълнително успяхме да привлечем 22000 лв като подкрепа от Швейцарското и Френското посолство, с които ще закупим още 170 устройства.
До момента като дарители за кампанията са се заявили над 30 души, като няколко компании изпратиха директно устройства към училищата.
Стартирахме успешно серия от онлайн обучения под формата на Лидерска програма за учениците наставници, като в рамките на обучителните модули ги срещнахме с различни мотивиращи личности, в които да се припознаят и да последват техния пример. Близо 300 ученици наставници, от училищата от различните краища на страната се включиха, сформираха общност и екип и започнаха да прилагат метода на ученици обучават връстници, като помагат на своите съученици, особено след като неизбежното преминаване в ОЕСР за всички ученици, ги постави отново пред неравното положение да нямат достъп до образование. Обученията ще продължат до края на учебната година, а то се превърна в генераторът на нови запознанства, идеи и решаване на проблеми ЗАЕДНО.

С осигурените средства от кампанията и популяризирането ѝ, осигурихме или предстои в най-близко време да подсигурим близо 300 устройства, но техният брой нараства с всяка минута, като по този начин установихме и устойчиви нови партньорства с организации и представители на бизнеса, които протегнаха ръка на кампанията, но и за бъдеща подкрепа и активно включване в добротворчески инициативи!

Автор: Деница Иванова

Но нуждата е много по-голяма, затова, ако искаш и ти да станеш част от нашата Промяната, виж как тук: