5 училища получиха техника, благодарение на Фондация Америка за България и Посолството на САЩ

На 11 май във Facebook групата Amalipe – Veliko Tarnovo изтеглихме втората група от 30 училища, които ще получат устройства в рамките на Кампания “Стара техника за ново начало“. По реда си на изтегляне половината от избраните вече получиха таблети, които ще предоставят на нуждаещи се деца, за да могат да се включат в дистанционното обучение. Това нямаше да е възможно обаче без няколко много щедри парични дарения, които Център Амалипе получи и чрез които закупихме голям брой устройства.

Благодарение на  Фондация Америка за България и Посолство на САЩ в България в рамките на инициативата #StandingTogether осигурихме 42 нови таблета, които вече са в своите нови собственици. А те са ученици от:

  • Обединено училище “Иван Вазов” – Дебнево, обл. Ловеч
  • СУ “Трайко Симеонов” – Шумен
  • Професионална гимназия по облекло “Елисавета Багряна” – Бяла Слатина, обл. Враца
  • ОУ “Христо Смирненски” – Гроздьово, обл. Варна
  • Професионална гимназия по лека промишленост –  Монтана

Таблетите ще бъдат заведени в съответните училища и предоставени за ползване до края на учебната година на ученици, които нямат електронни устройства, с които да завършат успешно. И тъй като от тях ще се възползват повече от едно деца в подкрепените семейства, благодарение на дарението от Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България, близо 100 деца ще имат по-голям шанс за качествено образвание и за успешно завършване на учебната година.

Благодарим сърдечно на дарителите! Без вас усилията ни щяха да са напразни. Вие ни давате надежда, че Доброто още го има и че Заедно можем да се справим в тази извънредна ситуация. Вие сбъдвате мечти. Вие сте Посланици на доброто!

В Старо Оряхово вече получиха новите таблети

Как можете да дарите:

Дарението то десет таблета достигна и до училището в с. Гроздьово

Как можете да дарите устройства в кампанията „Стара техника за ново начало“