Учениците от Голямо ново с благодарност към дарителите

“ДОБРОТО РАЖДА ДОБРО!” – това ни споделиха радостни приятелите ни от ОУ  „Г.С. Раковски”, с. Голямо ново

Това важи и за децата от училището, намиращо се в малкото село в общ. Търговище, които през годините са правили не една добрина – благотворителни Коледни акции за деца в нужда; дарения на предмети на бедстващите след инцидента в  Хитрино – 2016 г. и в Аспарухово през 2014 г. Те са и автори на единствения в България Учебник по доброта, написан през 2015 г., в който са описани добри постъпки на техните по-големи батковци и каки.

И днес, в условията на извънредно положение, когато самите те имат нужда от помощ – ТЯХНАТА ДОБОРОТА Е ВЪЗНАГРАДЕНА – училището получи пет компютърни конфигурации, четири таблета и два лаптопа от хора с добри сърца от цяла България в отговор на нашия призив за помощ!

Тази техника е предназначена единствено и само за ползване от учениците от уязвими групи за обучението им в електронна среда.

Директорът на училището Стилиана Димитрова благодари на Людмил Икономов от  гр. Варна, на МенторМейт и Боряна Пейчева, на Данаил Андонов и на Кристина Славова  от  гр. София за добрите сърца!

Докато има хора като тях, ще се случват чудеса!

Тяхната постъпка доказва, че в трудни времена – взаимопомощта и съпричастието са от съществено значение за успеха и ни карат да вярваме, че МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА!

А ние от Център Амалипе искам да благодарим на МенторМейт, които от началото на нашата кампания “Стара техника за ново начало” помогнаха на много деца от различни училища в цялата страна да получат нужните устройства.

Благодарим и на всички останали дарители, които правят дистанционното обучение възможно!

Искаме да припомним, че учебната година ще завърши дистанционно, затова и нашата кампания продължава.

Как можете да се включите, разберете от тук.