Проведен бе финалният уебинар за ученици наставници

На 28 май 2021г. се проведе последният за учебната година уебинар, част от „Лидерска академия за развитие на капацитета на ученици наставници“ , която се провежда в рамките на проект „Всеки ученик ще бъде отличник“ , финансиран от Фондация Тръст за социална алтернатива.

Поставихме началото на Лидерската онлайн академия на 19-ти ноември 2020г., като до момента преминаха общо 8 дистанционни тренинга. Изключително сме щастливи за интереса и активното участие, които ги съпровождаха през цялото време.

Финалният уебинар бе изпълнен с много усмивки и емоционални моменти. Представихме кратка ретроспекция на преминатия път до момента, темите, задачите и специалните гости. Във видео своята обратна връзка ни споделиха някои от участниците, лекторите и гостите, участвали в уебинарите. Видеото можете да видите тук.

Дългоочакваните гости, които учениците си пожелаха още от първия уебинар – създателите на Център Амалипе Деян Колев и Теодора Крумова, отговориха на множество въпроси, трупани през уебинарите към тях. Споделиха за идеята и началото на организацията; трудностите, през които са преминали; целите и мечтите им за напред. Дадоха много ценни съвети на младежите и ги призоваха да продължават да се борят за промяната, която искат да видят в света.

И тъй като цялата Лидерската академия беше концентрирана върху развиването на екипната работа и създаването на позитивни връзки между участниците, на финалния уебинар ни гостува и част от невероятния младежки екип на ПГ по селско стопанство “Св. Георги Победоносец”гр.Суворово. За тях ви разказахме по-рано тук. Ако сте пропуснали задължително се запознайте с дейностите им – създават уникални технологии, подкрепени от учителя си Владимир Иванов, който също се включи в уебинара. Те разказаха на учениците за това колко важно е да се действа в екип и разбирателство; да се изслушват и приемат идеите на всеки и най-вече да има кой да повярва в тях, като благодариха за това на директора на училището – инж.Марияна Великова.

За финал имаше и награди. След гласуване на лекторите и организаторите бяха връчени специални призове. За най-изпълнителен участник бе избрана Айше Билял. Александа Тодорова и Николета Васкова се отличиха с екипната си работа и получиха приз “Най-добра работа в екип”. Като най-автентичен участник се отличи Благой Цветелинов. Едже Беркант – една от посланичките от инициативата на Британското посолство “Посланик за един ден”, бе оценена като най-креативна. Най-вдъхновяващ участник единодушно бе решено, че е Михрибан Милчева. Приз “Момиче – промяна” за своето невероятно развитие в рамките на Академията получи Симона Сашева. А най-изявен и перспективен участник безспорно е Стефан Стефанов. Обявени бяха и два групови приза – “Най-активна група” за Група 5 и “Най-обещаваща група” за Група 1 за кампаниите, които осъществиха извън уебинарите.

В края на срещата ни развълнувани и малко тъжни си обещахме скоро да се видим с надежда това да може да стане и на живо, не само онлайн.

Благодарим на всички ученици наставници, които се включиха през тази учебна година!

Благодарим за подкрепа на Тръст за социална алтернатива, Специалното издание на ПРОМЯНАТА, Зонта клуб – Стара Загора и Посолството на Великобритания в България!

Повече снимки от уебинара вижте тук.