Премина първият уебинар за ученици наставници, част от Лидерската програма на Център Амалипе

На 19-ти ноември от 13.00 часа поставихме началото на серията тренинги, които Център Амалипе планира да направи за учениците наставници, част от Лидерска програма за развитие на капацитета.

Уебинарът “Що е ученик наставник” събра над 140 ученици от цялата страна в онлайн платформата Zoom.us. Макар и за пръв път в онлайн среда срещата на младите лидери в мрежата на Център Амалипе премина отново ползотворно, весело и зареждащо за всички. В нови условия, но със стария ентусиазъм ученици и лектори споделиха как преминава онлайн обучението. Теодора Крумова представи новата Лидерска програма, а Нели Николова разказа на учениците какви теми и срещи ни предстоят до края на учебната година. Галина Дечева представи Специалното издание на ПРОМЯНАТА, в което участва Център Амалипе и ролята на учениците наставници в онлайн обучението.

Различното тази година е и въвеждането на team лидери. Най-активните и опитни ученици наставници – Виолета, Есил, Юлияна, Зюмбюла и Айше (вече студентка) си “осиновиха” своя работна група от младежи. Разделихме ги в отделни стаи, за да се опознават и създават свои правила на групата, мото, лого и име. Team лидерите помогнаха за сплотяването на групата и събирането на идеите на младежите.

Учениците доказаха, че са както изключително дигитално грамотни, така и съпричастни. Ако някой не намираше лесно дадена опция, друг на секундата му помагаше. Срещата ни показа, че наистина има смисъл от усилията на учениците наставници, защото те говорят на същия език като връстниците си и биха им били най-полезни.

Но за да не бъдем излишно многословни, а и предвид новия вид интеракция, ще ви “разкажем” как премина уебинарът в снимки. Усмивките на младежите казват повече от думите.

 

Тази година Център Амалипе е финалист в специалното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Reach for Change България, ING, NN България и Аурубис България”.

Как можеш да подкрепиш Център Амалипе в ПРОМЯНАТА разбери от тук:

Подкрепете училищата с най-необходимото за качествено дистанционно обучение