Кампания “Стара техника за ново начало” зарадва ученици от Шивачево и Котел

Промяната е в образованите деца!
Образованите деца, които имат нужда от подкрепа всеки ден – без значение дали са онлайн, дали са над работните листи сами вкъщи или зад чина в училище. Всяко дете има право на равен шанс за достъп до образование и нашата мисия е да осигурим този достъп, за да докажем, че „Всеки ученик ще бъде отличник“.

Именно поради тази причина и Кампания „Стара техника за ново начало“, инициирана от Център Амалипе, която бе подкрепена и от Специалното издание на ПРОМЯНАТА, продължава. Благодарение на всеобщите усилия на нашите дарители, ученици от уязвими групи получиха помощ и така нужните устройствоа за дистанционно обучение.
На 12-ти март бяха изтеглени следващите 30 училища, които ще получат устройства в рамките на Кампанията. Изтеглянето и кои са училищата може да разберете от тук.

Едно от изтеглените училища, на което вече успяхме да изпратим дарени устройства, е  СУ “Георги Каравелов” в гр. Шивачево. Те получиха 8 таблети, закупени с помощта на дарение от Швейцарското посолство и 2 употребявани, но с много добри параметри лаптопи, осигурени от Център Амалипе. Децата бяха изключително щастливи, че вече няма да се притесняват, ако отново преминат в дистанционно обучение и ще могат да се обучават при еднакви условия със съучениците си.

През този месец освен щастливите ученици в Шивачево, Кампанията ни успя да зарадва още 2 деца, също от област Сливен – в град Котел, към които съдбата не е била особено благосклонна. Анонимен дарител, запознал се с историите им, реши да направи индивидуални дарения за тези деца. Както сме описвали и в условията на Кампанията, дарителите могат да изберат и да направят дарение спрямо своята воля и желание.

За да вдъхновим още хора, които имат възможност и се колебаят дали да дарят, ще ви разкажем историите на тези деца, но без да споделяме истинските им имена.


Никол е ученичка във 2-ри клас. И нейната мечта, като на всяко дете, е да има братче или сестричка, но животът е нож с две остриета и често ни отнема толкова колкото ни дарява. Съдбата подари на Никол сестричка, но отне майка ѝ по време на раждането. След смъртта ѝ момичето няма сили в себе си да използва устройството на майка си, с което до момента се е обучавала, а в такъв момент семейството не може да си позволи друго устройство.
Като част от кампания “Стара техника за ново начало”, дарителят, който пожела да остане анонимен, подкрепи малката Никол като и подари таблет с 6-месечен абонамент и я върна обратно във „виртуалната стая“, а днес тя вече е с приятелите си в клас.

Втората история е за силата на човешката доброта и за един скъп приятел на Център Амалипе, човек, който работи неуморно, за да задоволи потребностите на децата. Млада майка, която намери начин да осигури устройства на 7 деца в нужда, докато собственото ѝ дете остана без подходящо такова за новите условия на обучение. Благодарение на дарителя, дъщеря ѝ вече може да участва в дистанционното обучение на равно със своите съученици.

 

Отново искаме да благодарим на прекрасните дарители, които не спират да подкрепят децата в нужда. Вие наистина променяте съдби и градите бъдещето ни. Не спирайте да разпространявате доброто!

Ако искате да станете част от щастливата история на децата и да участвате в кампания “Стара техника за ново начало”, разберете как от тук:

Подкрепете училищата с най-необходимото за качествено дистанционно обучение