Учениците от с.Коларово: „Истинската щедрост към бъдещето се състои в това да дадеш всичко на настоящето!“

През есента на 2020г. рестартирахме кампания “Стара техника за ново начало”. Виждайки, че нуждата от устройства продължава да е голяма, а онлайн обучението продължава да е факт за голяма част от учениците, нямаше как да не продължим нашите усилия. Започнахме отново да търсим начин да осигурим нужните компютри и таблети на ученици в нужда. Журито на специалното издание на Промяната повярва в нашата кауза и ни подкрепи. Подкрепиха ни още много индивидуални дарители, фирми и посолства. Сега е моментът да благодарим на всички тях.

Не сме благодарни само ние обаче. Започнахме 2021г с разпращане на събралите се дарения и много от тях вече са в ръцете на новите си притежатели – деца, които имат голямо желание да учат, но досега нямаха тази възможност.

Част от тях са учениците от Основно училище “Поп Минчо” в село Коларово. Те получиха 8 таблета, закупени със средства, дарени от Посолството на Щвейцария в България. Какво споделиха те:

 

 

Основно училище „Поп Минчо“, с. Коларово, общ. Раднево БЛАГОДАРИ на ЦМЕДТ „Амалипе“ и дарителите за предоставената техника в рамките на кампанията „Стара техника за ново начало“ в подкрепа на обучението от разстояние в електронна среда на учениците от ОУ „Поп Минчо“
„Истинската щедрост към бъдещето се състои в това да дадеш всичко на настоящето!“
Албер Камю

 

Ако искате да предизвикате усмивки, както тези на децата от Коларово, да станете част от щастието на ученици в нужда, подкрепете мисията ни. Вижте как тук:

Подкрепете училищата с най-необходимото за качествено дистанционно обучение