Семейството, което със заделени за коледни подаръци средства подпомогна ПРОМЯНАТА в образованите деца!

Днес ще ви разкажем една различна история, за един наистина различен Дядо Коледа, по-точно Дядо Коледа и Снежанка, които в лицето на едно младо семейство, сбъдват мечти и носят неочаквана радост и подкрепа, когато тя е най-необходима, за да ни накара отново за повярваме в безкористното добро и в ПРОМЯНАТА, която градим самите ние!

С наближаването на най-светлия християнски празник и най-очакван за децата, всеки родител трепетно се подготвя да изпълни най-големите желания на своите деца, които в признателност на старанието си през цялата година с нетърпение са чакали да изпратят писмото си до Дядо Коледа и в ранните часове на Рождество, да открият дългоочаквания си подарък.

Едно семейство, обаче, избира да зарадва не само своето дете, но и децата, за които светът е вече различен, самотен и сив –  децата, които са откъснати от социалното общуване и нямат устройства, за да продължат образованието си, да видят своите приятели и учители, да се почувстват, макар и от разстояние част от общността. Те са изолирани и изключени от света, оставени на страна, в очакване всичко да бъде по старому.

Марта и Георги, обаче са решени да ПРОМЕНЯТ това! Те вярват в силата на образованието и в това, че подкрепяйки го днес, те ПРОМЕНЯТ нашето утре и градят бъдеще за всички деца, защото ПРОМЯНАТА е в образованите деца! Решават да заделят средствата за коледни подаръци, за да подпомогнат тези деца, които остават изключени от образованието и да ги подкрепят като закупят устройства, защото вярват, че решавайки съдбата на децата днес, те показват силата на това да променяш към добро и че тази сила е в нашите ръце СЕГА! Привлечени от  идеята, към тях се присъединяват и техни приятели и дори съвсем бегли познати, които също заделят от коледните средства, за да направят един необикновен подарък!

След публикация в социалните мрежи, че се отказват от коледните си подаръци, като със заделената сума ще закупят устройства за ученици в нужда, за да подкрепят образованието, те повличат за свои съмишлеци и получават подкрепа и от Радослав, Петя, Християн, Мари, Лора, Васил, Ирина, Маргрета, Мая и Валентин, като с тяхна помощ закупуват общо 10 чисто нови таблета – подарък за образованието и бъдещето на България! Така в навечерието на коледните празници, на 23.12, Марта и Георги, точно като белобрадия старец и Снежанка, донасят 10-те чисто нови таблета в СУ „Васил Левски“, гр. Ябланица и тяхната мисия да допринесат за ПРОМЯНАТА в образованите деца е изпълнена!

Вярваме, че на Коледа стават чудеса, а такива дела ни карат да вярваме, че самите ние ги правим и ставаме супер героите на децата, за да вдъхнем живот на техните мечти и да ги накараме да повярват, че също могат да постигат чудеса със силата да дариш добро!

Ако и вие искате да станете супер героите на децата и да градите ПРОМЯНАТА, подкрепете ни:

Подкрепете училищата с най-необходимото за качествено дистанционно обучение

 

Щастливи празници!