„Направи си сам“ в ОбУ „Йордан Йовков“

Чисто нова класна стая, решена в различни нюанси на зеленото, ще посрещне след няколко седмици първокласниците на ОбУ „Йордан Йовков“.  За ремонта се е погрижил общият работник на школото Иван Бонев, който сам шпакловал стените и тавана, след което ги боядисал. За да спести средства от бюджета, училището заложило на собствени сили. Така обновяването на кабинета на най-малките излязло само 2000 лева. Но не за сметка на качеството. Помощници на Бонев на добра воля станали 25-годишният учител по физическо Ангел Хубев и възпитателят Огнян Джонгаров. В ремонтираната стая вече е подредено и новото обзавеждане – модулни масички, библиотека за книги и учебници, закачалка във формата на калинка. Сега вече целият начален курс ще се обучава в модерни класни стаи, снабдени и с монитори.

Най-новото попълнение в педагогическия екип, който пристигнал директно от студентската скамейка, проявил самоинициатива и боядисал оградата в двора. Директорът Таня Николова трябвало само да осигури боята, а Хубев се справил за отрицателно време.

„Всеки лев е ценен, така че съм изключително благодарна на колегите за труда, който доброволно положиха. Основната част от предвидените за летни ремонти средства отиват за модернизиране на кабинетите по професионална подготовка. Оборудваме кухня, където учениците от специалност „Работник в заведения за хранене“ да практикуват“, обяснява Николова. Миналата година бе приета първата паралелка, т.е. бъдещите деветокласници. Новото попълнение е още един паралелка с осмокласници.

Наесен училището предстои да сключи споразумение с Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, което ще урежда практиката на учениците в бази на членовете на организацията.

Източник: У4а в Пловдив